Ankelsockar och sol...

Stickade mig ett par ankelsockar i garnet som blev över efter "tunna raggsockar", för jag insåg att det ej skulle räcka till sockar med långt skaft. Var ju det garnet som jag helt hade glömt bort att jag köpt, och plötsligt hittade när jag städade mitt garnförråd :) Mönstret jag använde som bas, är Järbos nr 91609. Stickade förstärkt häl på dessa, så jag har inte helt följt mönstret.

/tunnafarggladaankel-1.jpg

Visst, hittade en himla massa garn, så jag vet ärligt inte hur jag skall kunna bortförklara nya köp :) Var på Rusta och köpte 20 nystan i ett naturvitt garn, för jag är riktigt sugen på att sticka en tröja med huva jag hittade på Järbo. Ett gratismönster (Järbo 92025), som jag tyckte jag var riktigt fin med alla flätor och huva. Dock kan jag inte börja med den än, för det var just det där med flätor och olika mönsterpartier (har läst igenom mönstret)...och det kräver nog att man får vara hemma i lugn och ro nån dag. Ska ju jobba natt hela påskhelgen med start ikväll, så ev nästa vecka kan jag starta upp den stickningen. 

Nu råkade jag fylla år igår, och som present av min underbara sambo, fick jag köpa precis vad jag ville. Jag gissar han hade hoppats på något klädesplagg eller smycken (även han vet hur mitt garnförråd ser ut), men självklart blev det två nystan bomull/acryl garn från:

http://underbartgarn.com/

Dessa färger valde jag, och namnen är "Cream Rose" samt "Die Gräfin", och tillverkaren är GeWolltes.

/bestallning20180328.jpgIgår hade vi en dag blandad av både sol och moln, men man är tacksam för varje dag som det inte snöar. Idag ser man solen lite bättre, så snart skall jag ta min virkning och gå ut och sätta mig en stund. Tänker iaf försöka få lite mer färg på mig detta år, än förra året, för då var jag verkligen blek. Inte likt mig eftersom jag blir väldigt brun bara jag visar mig ute, men det var en tråkig vår, regning sommar, och jag jobbade dessutom heltid natt förra sommaren.

/backboda20180326.jpgHa det bäst i garnvärlden, och hoppas vi ses snart igen!

//Trollz (fd trollshandarbete.se)

 

29 Mar 2018