Trollz Blogg

RSS

Tiden går, men min tid räcker inte till...

18 Jan 2023

så man börjar helt krasst att längta efter pension. Är så mycket jag vill hinna med att göra, men "jobb, äta, sova" tar en väldans massa tid. Den lilla tid som finns över, sitter jag gärna och handarbetar eller myser med hundarna  (fast de myser inte när ex klorna ska klippas) 😄

/thepack59.jpg

Har fastnat på att sticka babykoftor samt raggsockor, men spanar efter något nytt att sticka eller virka, men sen påbörjar jag nya sockor i brist på inspiration. Här nedanför 2 koftor jag nyss tillverkat, och dessa är stickade i Vikings Bamboo. Lite jobbigt garn att sticka, för det delar sig hela tiden. Men väldigt mjukt.

/rosabambukofta1.jpg  /blaabambukofta1.jpg

Stickade även en kofta i 100% Ull (Astrid från Adlibris), och den skulle matcha redan bbokade sockor och vantar (Rosa, Vitt och Grått). Kanten på koftan är i grå teddy, och knapparna är vita.

/koftasockorvantar.jpg 

Har även stickat ett set med mössa, vantar och sockar till mitt barnbarn, fast hon vet inte om att det är jag som stickat dessa, utan hon tror nog det är hennes farbror som varit duktig. Han som ville ayy jag stickar åt henne, för han blev av med sin mössa varje gång de träffades  (även den har jag stickat), så han ville att hon får en egen mössa 🥰

/leonorasset.jpg

Nu får det räcka med ord för denna  gång, och jag hoppas (vågar inte lova) att jag återkommer lite tidigare, än som nu... 2 månaders intervall mellan inläggen.

Mvh  Lena - Trollz

Längtar efter pension...

3 Dec 2022

för tyvärr känns det som tiden bara rinner iväg, och består enbart av att jobba, äta och sova. Hade mycket hellre varit hemma, och pysslat med det jag gillar, såsom ex handarbete. Mina palettblad ser även ut som värsta pinnarna numera, för inte ens dessa hinner jag sköta om.

Nåväl, lite har jag självklart hunnit med, som ex en "tomteluva" åt min lillebror. Fick en bild och en fråga om jag kunde fixa något liknande, och dumma jag sa såklart ja. Borde nog ha tänkt efter lite mer,  innan jag svarade :) Vet inte om den blev exakt som han ville, men detta får duga:

/mickesmoessa1.jpg  /mickesmoessa2.jpg

Har även stickat  en baggymösssa samt halvvantar åt en kollega, men vantarna glömde jag ta bild på. Här iaf iaf mössan, med färgerna svart och beige:

/jawharamoessa1.jpg  /jawharamoessa2.jpg

Stickar även på raggsockar, men de har jag ju redan visat bild på (mest under fliken till salu)

Det som varit roligt är babykoftor, och den senaste  blev julinspirerad. Synd man inte har en liten att använda dessa på, men det finns kanske nån därute som istället vill ha den:

/julkofta1.jpg

Nu får det räcka för idag, för jag skall istället försöka få ihop några lussebullar :) Hittade ett recept på Instagram, där man gör bullarna med Grekisk Youhurt, och det vill jag definitivt testa :)

På återseende // Trollz - Lena

Nytt att lära sig, som gammal...

14 Sep 2022

Tur att inte Jim som ansvarar för denna sida, har hört mina svordomar ? För det tar sin lilla tid när man kommit upp i åren, att försöka förstå hur man gör, när hemsidans funktioner plötsligt ändras. Tur man jobbat i många år med datorer, för annars hade jag nog kastat ut datorn av ren frustration. Nå väl, ca 157 svordomar senare, förstod jag  hur man uppdaterar numera.

Har iaf knåpat ihop lite nytt inom handarbetet, även om det inte blir så mycket gjort, när man jobbar mycket (100% natt). Börjar verkligen se fram emot pensionen, då man får ägna större  delen av sin tid, till det man tycker om (palettblad, hundar och handarbete).

Senaste jag stickat, och även lagt ut (till slut) i mappen "Till Salu". Fler bilder finns där, iaf så länge som dessa inte sålts.

/morkrosababy1.jpg   /flerfargadebaby1.jpg

Det var allt för denna gång, för snart måste jag iväg till ett möte på jobbet, där vi skall försöka få till våra scheman.

Ha det bäst! Trolls - Lena

Det där med att blogga...

5 Sep 2022

Verkar inte vara min starkaste sida :)

För när tiden inte räcker till, väljs just bloggandet bort. Handarbetet kvarstår, men att visa upp det var det jag var urusel på. Nå väl, man ska väl inte ge upp, så nu visar jag sockorna jag stickat klart idag.

/farggladatunna1.jpg

Det får allt räcka för idag, för jag har större problem än enbart bloggen härinne: mina bilder syns inte i "listan", och supporten verkar inte kunna hjälpa mig :( Ordnar det inte till sig, får jag nog helt krasst byta ställe.

Ha det bäst!

Trollz - Lena

Snart Morsdag...

28 May 2022

och min mellanson är här, och har även bakat en tårta, som vi skall äta redan i eftermiddag. Min bror och hans fru kommer hit idag, då jag ska bjuda på blodpalt. Min make är ju inte lika förtjust i denna mat, så han får nöja sig med en pizza :) Sen Mor gick bort, är det inte många i min familj som kan koka blodpalt, så då får man ju bjuda till när man väl ställer sig i köket.

Nå väl, nog om vår mat, som är vanligt i Lappland, där jag är född (ja, jag gör det även på renblod).

I förrgår gjorde jag klart min nya duk till det nya rumsbordet, och jag måste skriva att jag blev nöjd. Ville ha en duk som passade till mattan, som går i alla möjliga färger. Ska väl föreställa universum, gissar jag :)

Så här blev duken:

/farggladduk1.jpg /farggladduk2.jpg /farggladduk3.jpg

Nu virka en ny duk till köksbordet, och även den kommer virkas i denna ruta, som heter "Victorian Lattice Square". Finns en hel del länkar på hur man gör denna ruta, och här är  en av dem (klicka  bara på länken nedanför):

Victorian Lattice Square

Men nu, börja kocka ihop blodpalten, så på återseende :)

Trollz - Lena

Semester = regnet vräker ner...

26 May 2022

Men det gör ingenting, för jag har så himla mycket att göra inomhus. Alltså sånt som ligger efter, pga det med min kära Mor, och att jag sen själv blev sjuk. Är ju fortfarande inte bra, och har även fått en diagnos: Tietzes Syndrom. Har jag tur går det över inom 1 år, men har jag otur... måste jag lära mig att leva med denna smärta, resten av mitt liv. Går inte beskriva smärtan som uppstår i bröstkorgen, för när det är som värst, är man inte kaxig.

Nå väl, nog pratat om sjukdom och elände :) Har uppdaterat "Till Salu" mappen iaf, för det finns iaf något som är positivt med detta "syndrom": När det  börjar göra ont, måste jag ta det lugnt, och då passar ju handarbete alldeles utmärkt.

Försöker ju tömma mitt garnlager så gott det går, så jag sen kan köpa nytt med gott samvete :) Går väl sådär, om sanningen ska fram *s*

Här är iaf ett par av mina senaste stickningar, och mer kan du ju som sagt var se i "Till Salu" mappen:

/morkgraadam1.jpg  /naturvita2-4ar-1.jpg  /morkblaababy1.jpg

Nu är det dock dags för hockey: Hejja Sverige :)

// Trollz - Lena

Långt uppehåll...

10 Apr 2022

men tyvärr blev jag rejält sjuk, efter min kära Mors bortgång. Så jag har kämpat med både sorgen efter Mor, samt min egen sjukdom. Har nu visat sig att det jag fått i lungorna/bröstkorgen, inte går att bota, så jag måste nu lära mig att leva med 3 olika lungsjukdomar (Astma, Kol och så denna...som jag glömt namnet på).

Nå väl, tar en dag i sänder, och försöker lära min hjärna att jag inte kan gå i 100 knyck nå mer, utan jag måste lära mig att ta det lugnt. Mitt lugna består för det mesta i handarbete, så det har jag pysslat med, dock inte lagt upp något härinne (orken tröt). Igår uppdaterade jag iaf min "Till Salu mapp", så där syns lite av det jag knåpat ihop, i min lugna stund i soffan.

Har t.ex stickat en del barnvantar i Merino, för jag har bestämt mig för att minska ner mitt garnlager rejält. Lägger upp några ex här nedanför:

/morkljungbaby0-3man.jpg /rodabarn6-8ar-1.jpg /naturvitabarnvantar-1.jpg /graabarnvantar-1.jpg /cerisevitabarnvantar-1.jpg

Nu ska jag börja fixa lite inför mitt nattjobb, för jag är iaf inte helt sjukskriven längre, så det går sakta men säkert framåt :)

På återseende!

Trollz / Lena

Lite handarbete...

6 Dec 2021

har jag iaf lyckats åstadkomma, eller snarare orkat med. Bl.a snart klar med en väska som beställdes, dessvärre när allt med Mor började. Men nu är den snart klar, och jag kan pusta ut :)

/stinasvaska.jpg

Sen hittade jag ett roligt mönster på Youtube, på enkla tofflor. Så det blev 3 par av  ett enda nystan Cookie. Näpp, inget tåligt garn såsom ex ull, men jag ville ju bara testa och ha något annat än raggsockor att göra. Säljer dessa billigt, just pga enkelheten samt att garnet inte heller är dyrt (se "Till Salu Mappen").

/allatofflor.jpg

Mönstret:

Crochet House Slippers

Nu försöka hitta något nytt att pyssla med, så på återseende :)

Trollz - Lena

När livet tar en paus...

5 Dec 2021

är  vad som hänt mig de sista 3 månaderna, och jag har kämpat rejält för att komma tbx till livet. Allt började med min semester i augusti, då jag på min första semesterdag åkte upp till Mor. Redan när jag kom dit tyckte jag att något inte stämde, och rinde även min lillebror om mina farhågor. Frågade Mor om hon inte märkt att hon blivit så gul i ansiktet, och redan  där, den första dagen började jag ana att Mor är ordentligt sjuk. Hon ville dock inte tro på mig, utan trodde hon fått färg av att promenera varje dag. Men min misstanke ville inte ge med sig...

2 veckor efter denna upptäckt, blev det akut transport med Mor till sjukhuset, och där besannades mina farhågor. Cancer i precis hela buken (levern, tjocktarmen, bukspottkörteln mm mm), och redan där och då, förstod vi att Mors dagar var räknade. Så från min första semesterdag i augusti, fram till den 21:a oktober, var jag dag och natt med Mor. Var den som höll henne i hand när hon tog sitt sista andetag, och sa till henne att det är ok att lämna oss, och gå till Far som väntar.

Vila i frid kära Mor, du och Far är så saknade <3

/morefterbesked.jpg

Men om jag hade trott att kampen var över, så hade jag helt fel. Där och då kraschade jag totalt, och det tack vare en idiot till tillfällig chef, som ständigt jagade mig och uppvisade noll empati, gjorde en massa fel och konstigheter (ex så sänkte hon helt plötsligt, utan förvarning, min tjänstgöringsgrad, men upptäcktes av lönekontoret) samt kollegor som visade sitt rätta, falska jag... var droppen för min del. Lunginflammation, försämrad KOL, feber, knackat på den berömda väggen, blev det som följde efteråt. Kommer aldrig glömma detta, ej heller förlåta! Dessa lyckades förstöra även min Mors begravning, så det onda jag har i mitt hjärta mot dessa personer, kommer aldrig försvinna.

Jag är nu sakta på väg tillbaka, och har även plockat upp handarbetet igen. Det är ju en del av vad som får mig att orka, och även bakningen har lyckats hitta sin plats i mitt liv igen. Men, lite tips och bilder på detta, får allt bli nästa gång. Lite syns ju i min "Till Salu mapp", för den har jag äntligen orkat uppdatera.

Hoppas ni haft det bättre i erat liv, för detta som jag genomgått, skulle jag inte ens önska min värsta fiende.

Kram, och kanske på återseende.

Trollz / Lena

Augusti månad...

5 Aug 2021

och jag insåg att jag inte hade skrivit något sen sista januari...

Nå väl, tiden har rullat på i en rasande fart, och jag har även gått upp i tid på jobbet, så nu är det 100% natt som gäller. Detta kommer max gälla fram till nyår, för jag börjar känna av detta med åldern, och att jag nog snart jobbat färdigt. Har ju fyllt 60 under tiden jag inte varit här, och även hunnit med att gifta mig (igen). 

Har iaf uppdaterat "Till Salu" mappen idag, och fyllt på med lite raggsockar inför vintern. Hunnit med en hel del annat oxå, men just nu minns jag inte allt. Det är dukar (senaste ser man på första sidan), och sockar i massor (en del redan sålda). Men jag har även försökt vara ute så mycket det går, även om det var liiiiiiite för varmt vissa dagar. Var även upp till toppen av vår skidbacke en dag, och tittade ut över vår vackra by. Bilden jag tog då, ser du här:

/vyoverbygdsiljum20210723-1.jpg

Visst bor jag naturskönt?

Nu dags att återigen ta tag i livet, vilket bl.a innebär att hänga upp tvätt (spännande liv man har... eller kanske inte) :)

På återseende!

//Trollz - Lena

Snöstorm och virkning...

30 Jan 2021

Efter förra veckans rejäla snöstormar, håller vi fortfarande på att försöka städa bort allt vita från gård och tak. Det var ingen måtta på det nedfallande "eländet", och bara på garagetaket nådde snön upp till halsen på sambon. Man visste till slut inte om man skulle skratta eller gråta, men det var bara hugga tag i spaden och sätta igång. Tack och lov så fick vi hjälp av våra underbara brorssöner, så nu börjar man "se ljuset i tunneln".

/bygdsiljum20200121.jpg

Inte hunnit handarbeta så mycket pga snön, men även pga att jag jobbat många nätter under denna period. Har iaf hunnit virka klart en "vårduk", som sambon fick bestämma färgen på. Därav en vårduk som är svart och lila :)

/lilasvartvarduk.jpg

Blir inte så många nedskrivna ord idag, för jag har en av sönerna här, och vi ska fixa till middag tillsammans. Håller även på att virka mig ett pannband (bild kommer i nästa blogginlägg, plus länk till mönstret), för jag har insett att jag verkligen inte gillar mössor.

Ha det bäst!

Trollz - Lena

Efter snöstorm...

14 Jan 2021

kommer kylan *brrrrr* Men så här ser det ut just nu på vår tomt, och det efter nästan 1 meter snö på två dagar:

/snoovader20210113.jpg

Men nån som iaf blir glad, är hon som beställt det varma setet av mössor, vantar och halspolon. Allt stickat i 100% Ull.

/morkgraset.jpg /rosaset.jpg

Idag tog jag även en biltur in till Burträsk för att handla, och nu vågade sig även djuren fram igen. Inte sett till några alls under snöstormen, och dom är kloka nog att hålla sig undan så gott det går. Fick några älgar som hoppade framför bilen, och när man ser dom på så nära håll, ser man hur stora dom är, och hur långa deras ben är. Dom hade inga problem hoppa över snövallarna, men det hade däremot renarna. Med möda och besvär tog dom sig upp på vägen, men däremot lyckades dom inte ta sig därifrån (iaf inte så länga jag låg bakom dem med bilen). Lyckades inte få fram kameran snabbt nog när älgarna kom farandes, men däremot lyckades jag fånga 3 stycken som stod stilla vid en sjö som jag passerar.

/algar20210114.jpg /renar20210114.jpg

Sen måste jag även visa mer av mitt nya intresse, för min första sådd av palettblad, bara växer och växer. Även min andra med helt andra fröer, men dom är ännu så små så det känns löjligt att ens visa upp dem :)

/palettblad1-20210114.jpg

Men nu återgå till livet utanför, som i nuläget består av raggsocksstickning, och det enbart i väntan på ny garnleverans.

Ha det bäst!

Trollz - Lena

 

Kommer 2021 bli ett bättre år?...

10 Jan 2021

eller kommer även 2021 bli ett liknande skitår som 2020?

Jag tror vi är många som helst bara vill glömma bort förra året, och snabbt som sjuttsingen försöka få år 2021 till ett bra mycket bättre år, eller? Pandemi, galna politiker, vänner som blir ovänner pga olika åsikter, som inte respekteras mm mm. Listan kan göras väldigt lång på vad som hände förra året, men jag bli mest bara deppig av att minnas allt, så det får räcka nu med tråkiga minnen.

Jag har väl personligen levt mitt liv som jag alltid gör, alltså arbete, hemmet, hundar och handarbete. Är numera ingen som rantar ute på krogen, utan trivs bäst hemma i vår lugna vrå. Har även  fått på en ring på fingret, för efter nästan 10 år ihop, kände vi att prövotiden är över, och förlovade oss. Vi får väl se när vi tar nästa steg :)

Gällande handarbete har det ju blivit en hel del, men allt orkar jag bara inte lägga upp här i årets första blogginlägg. Jag vet, jag har varit väldigt dålig på att skriva sista månaderna, men det var som om lusten att skriva bara försvann, i takt med allt tråkigt som hände runtom. Vad som blev väldigt poppis, var de små baby bootisarna som jag virkade, och jag kan ju lägga upp iaf en bild som visar lite grann (finns flera färger i till salu mappen), men dessa gav jag bort till en kollega som nyss fått barn. Det chockrosa visar nog könet på barnet (nej, jag är INTE för det nya som svämmar över, alltså genusdravlet, och djupare än så går jag inte in på detta ämne), och det andra paret var mer åt föräldrarna, som råkar gilla olika hockeylag: Skellefteå AIK (modern) och Frölunda (fadern).

/jonnastossor.jpg

Tillverkade även lite till jul (ni kommer se att jag hoppar runt lite), och virkade bl.a en ny julduk åt oss, och mönstret hittar man på Järbo (Stjärnduk). Garnet köpte jag på "Underbart Garn", men kommer inte ihåg vad det hette:

/julduk2020-1.jpg

Virkade även ett par grytlappar åt min lillebror, med jultema (han har tomtar på loftet), men med ett lite annorlunda tomtetema:

/julminioner.jpg

Just nu håller jag på med ett större arbete, och det består av 3 delar till två personer, mössa, vantar och varsin halspolo. En halspolo är inte klar än, och mössorna saknar ännu varsin tofs. Men först vantarna:

/morkgraaullvantar.jpg /rosameleradeullvantar.jpg

Sen matchande mössor, som senare ska få varsin tofs:

/morkgraullmossa.jpg /ljusrosaullmossa.jpg

Halspolo:

/grahalspolo.jpg

 

 

 

 

 

 

  /rosahalspolo.jpg

Ovanpå detta med handarbete, har jag även påbörjat lite nytt. Har testat på att odla lite palettblad, för jag kände att jag behövde något mer att göra, under tiden man skall isolera sig så mycket som möjligt. Är väldigt spännade se hur det går, eller om man lyckas... för si gröna fingrar är jag inte född med. Men än så länge växer dom, sakta med säkert, och jag satte även nya frön i förrgår, med helt andra sorter. Bild på frön som vuxit upp, och fått lite större kruka:

/palettblad10.jpg

Nå väl, nu får det nog räcka för denna gång, och vi får se när jag orkar "kludda ner" några ord igen. Jobbar dock över 50 timmar nästa vecka, så jag gissar att det inte kommer ske något då, men man vet ju aldrig :)

Ha det bäst, och god fortsättning!

Trollz - Lena

Sammetsgarn...

16 Sep 2020

är ett nytt garn som jag pysslat med sista veckan, och omdömet är att det är svårhanterat samt lätt går sönder. MEN, blir väldigt mjuka och fina saker utav detta garn, så det positiva överväger det negativa. Har bl.a virkat en kanin som jag tänkt mitt första och enda barnbarn ska få, för hon fyller två år nu i början av oktober. Mönstret och garnet finns hos "Bautawitch".

/leonorakanin1.jpg   /leonorakanin2.jpg

Har ju fått lite sammetsgarn över från kaninen, och då testade jag virka babytossor utav det. O ja, väldigt mjuka tossor/tofflor blev det :) Första blev bara 8 cm i fotlängd, så den passar bara till nyfödd. Ska nu försöka göra nästa lite större, men det är inte lätt när man inte har något mönster (enbart sett en bild på nätet jag utgick från).  Så här var dom iaf:

/vitababytossorsammet1.jpg /vitababytossorsammet2.jpg

Avslutar denna dags blogg med ett mattips, och den vart riktigt god:)

/kycklingmedbacon.jpg

Saltimbocca (Kyckling med Bacontäcke)

På återseende :)

// Trollz - Lena

För lite tid...

10 Sep 2020

Känns det verkligen som jag har numera, för jag har en hel del "måsten" att göra, men även sånt som jag vill göra. Hur väljer man? Nå väl, jag försöker ta en sak i taget, och hoppas på att det i slutändan blir bra.

Sista tiden har jag ägnat min tid åt att baka, samt även testa nya matrecept. Jag tror de flesta nångång blir jätteless, på att ständigt äta samma sak. Man gör det för att det är enklast, men fy så tråkigt det blir i längden. Så nu tänkte jag bjuda på en del recept, både mat och bakverk, så kanske ni oxå blir inspirerade till att testa nytt. Då kör vi :)

/gratineradkorv.jpgGratinerad korv

Gott och enkelt, så den kommer jag göra fler gånger.

/korvgryta.jpgTjockkorv i Färskostsås

Även denna blev riktigt god, så den kommer oxå hamna på kommande matlistor.

/tacomedwhiskeysas.jpg

Taco & Baconlåda med Whiskysås

Denna fick delade omdömen, för tyvärr är ingen av oss förtjusta i whisky. Men jag hällde även i grädde, och då vart det mer i vår smak.

/kottfarsgratang.jpg

Krämig Köttfärslåda

Denna är i nuläget vår absoluta favorit, och kommer med all säkerhet göras många gånger.

Det var några maträtter, och som jag skrev så har jag även bakat lite, så nu kommer även tips på detta :)

/kanelgomma.jpgKanelgömma

Denna var riktigt enkel att baka, och blev även väldigt god.

/kaffemums.jpgKaffemums

Så underbart god, om man gillar kaffe vill säga :)

Då har ni fått lite tips av mig, och jag hoppas ni har oxå kommer tycka om dem :)

Har även handarbetat lite, och imorse blev min svägerskas lilla "AIK katta" klar. Har haft huvudbry gällande kattens ögon, men igår fick jag hem nya ögon, EJ för småbarn  eftersom man limmar på dem. Men nu är inte svägerskan ett litet barn, så det ska nog gå bra :)

/malinsaikkatt.jpg

   /malinskatta.jpg

Det var allt för denna gång, men jag har annat på gång som snart är klart, så det kommer det ett nytt inlägg :)

Ha det bäst // Trollz - Lena

← Äldre inlägg