Trollz Blogg

RSS

Tiden räcker inte till...

20 Mar 2024

för allt som jag vill göra. Nu är dessutom våren på ingång, och det betyder jobb ute på vår nya plan/gräsmatta. Tyvärr väldigt eftersatt, så vi kommer ha det vi gör innan vi är nöjda. Husen är också i behov av renovering, och denna första sommar satsar vi på byte av garagetak, och ev även byte av tak på hönshus/verkstad. Men det hänger ju på kostnad, och tiden de behöver för att åtgärda taken. Dock är garagetaket i störst behov, för där blåste takpannor av under stormen vi hade i vintras. Nå, nog om det :)

Har ju såklart stickat en hel del, och det har blivit en drös av sockor. Både egna och även från gruppen StickKal2024 på FB, för hon som har den gör verkligt fina mönster :) Tyvärr har jag i all hast, antingen stickat dem för korta för mig, eller för långa, och jag orkar bara inte repa upp utan säljer dem vidare och gör sen nya egna :)

Här en liten bildkavalkad på några av sockorna som jag stickat:

/blavita4.jpg /gronmelerade4.jpg /gulaknutanne4.jpg /rosagronmelerade4.jpg /rosamelerade4.jpg /vitaankel4.jpg /gulanyars4.jpg /ljungvalentina4.jpg /rosanyars4.jpg/vitavalentina4.jpg

Så jag har ju inte legat på latsidan, även om jag varit osynlig härinne :)

Men nu får det räcka för idag, men jag önskar er alla en härlig vår eller vårvinter som vi har här i norr :)

Lena - Trollz

Massor med snö, rejäl kyla och sen ännu mer snö...

14 Jan 2024

så har denna vinter hittills varit, och jag är gode less på det 😒 Brukar tycka om vintern, men sen jag fick det som kallas Tietzes syndrom, är vintern en pina. Fick ju detta efter lunginflammation, och nu vet jag att detta är kroniskt och jag måste bara härda ut. Har ju sen tidigare både astma och KOL, och då få ytterligare en sjukdom som sitter i bröstkorgen... är inte alls roligt. Smärta som ej går att förklara, och tabletter som gör att man är torr som fnöske i munnen. Nå väl, annars mår jag ju bra :) Kan ju handarbeta när jag inte tar mig ut, så egentligen går det ingen nöd på mig.

Sen min kära Mor lämnade oss, och jag fick lära mig den hårda vägen, att falska människor fannns i min närhet (inte längre, för jag bad dem flyga och fara), men då försvann lusten till att ex hitta på nya mönster. Nu känner jag att den biten håller på att återvända, och mycket tack vare en KAL som jag gick med i på FB. Hon som håller i den är en supertrevlig norska, och jag rekommenderar er att börja följa denna KAL. Hon kommer lägga upp fler mönster allt eftersom, och vi har även pratat om att göra nya mönster tillsammans, Hon var "sparken i baken" som saknades, och med sitt härliga humör, fick hon mig att återigen vilja ta tag i detta med mönster. Har ju stickat en hel del olika ankelsockar, men inte skrivit ner hur jag gör, men nu kanske jag så småningom tar tag i detta 😀

Intresserad av KAL? Gå då in på denna länk: StickKAL2024

Här ser ni bild på Del 1, och alla del mönster hittar du inne i gruppen:

/del1.jpg

Del 2:

/del2.jpg

Del 3-1:

/del3-1.jpg

Sista delen på denna socka släpps idag, så jag vet vad jag gör i eftermiddag 😀 Sen har hon visat mig en massa sockar, mössor mm som hon skapat, så jag kan dyrt och heligt lova, att det lönar sig att följa henne.

Men nu får det räcka för idag, för jag har nyss kommit hem från jobbet, och känner nu hur han John Blund ropar på mig. Men ha det gott, så ses vi framöver!

Trollz - Lena

Vilken kyla, huga...

4 Jan 2024

-39,8 vaknade vi till imorse, och kan lova att inte ens hundarna ville gå ut. Tittade på oss som om vi var helt galna, och vände bara ryggen till 😅 När det gick upp till ca 39,1, passade det bättre att gå ut (märkligt nog). Pga mina 3 lungsjukdomar fixar jag inte att gå ut, för det blir precis som en vägg när jag försöker andas. Inte ens kunnat åka till jobbet, så jag är rejält rastlös... och frusen 🥶 Insett i vårt nya hus, att det verkligen behövs tätas fönster. Läcker in som ett såll nu i kylan, och vi har även is på insidan av fönstrena. Så ni kan nog räkna ut att jag går omkring väldigt, väldigt påbyltad... och längtar efter sommaren. Blir ju lite handarbete i soffhörnan, för det finns inte mycket annat att göra. Propparna ryker titt som tätt, så nästa vecka ska jag ringa elektriker och be dem fixa upp till 25 A. Vi har 20 A just nu, men det räcker tydligen inte. Åter till handarbete: har virkat en gardin till trappans hallfönster, och denna blev i färgen petrol. Hittade mönstret på Järbo, och det har nummer 90200 (länkar dit). Min gardin:

/hallgardin.jpg

Stickade även klart 1 par mörkgråa ankelsockar, och har precis lagt dem i till salu mappen. Dessa finns det inget mönster på, utan har bara gjort efter "mitt hövve":

/morkgraaankel1.jpg

Men nu ska jag vara med i en sk KAL, och testa en ny modell av ankelsockar. Heter StickKAL2024 på FB, och länkar även dit. För min del blir det 1 par gula, men det finns en massa olika färger därinne i gruppen som förslag.

Ha det nu bäst, och ha även ett underbart nytt år 2024!

Trollz - Lena

Julen är över...

27 Dec 2023

och tyvärr saknade jag helt det där med julstämning. Beror nog på att vi fortfarande inte är klara med huset, och att det står en drös med flyttkartonger överallt. Både jag och guben är mättade av det där med flytt, för detta var den 7:e flytten på 12 år. Kommer INTE flytta en gång till, mer än ut i raklångt läge alternativt släpandes till något boende.

Har iaf hunnit med lite handarbete, och då bl.a en lampslöja i rött till julen. Ett gammalt mönster som jag inte fick tag på, så min är gjord helt från en bild på nätet. Kanske inte 100 korrekt som i mönstret, men duger gott åt oss :)

/julsloja.jpg

Har även virkat en gardinkappa till vår lilla toalett, och den blev i grått bomullsgarn. Tyvärr är väggarna där rosa, och det är något jag inte tycker om. Ska renoveras i sinom tid, men det finns annat som har större prio.

/toagardin1.jpg

Förutom det har jag även, på begäran eller önskan av svägerskan, stickat ett par raggsockar med gäddmotiv åt min lillebror. Kan säga att jag och intarsia stickning, INTE är speciellt kompatibla. Huga vad jag använda fula ord under tiden, och det är något jag normalt alltid försöker undvika. Nå väl, till slut blev det ett par gäddsockar till broder:

/gaddsockar1.jpg

Nu avslutar jag med att önska er alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!

Trollz - Lena

Insnöade...

28 Nov 2023

kan man lugnt säga att vi är, och det ska hålla på att blåsa och snöa ända fram till onsdagmorgon. Syns vår inflytt står stilla, för vi inväntar skåp och garderober innan vi kan fortsätta. Vårat blivande sovrum är inte heller klart, för där står gubens alla musikpinaler. Plockas in allt eftersom han får plats i hyllorna, och när dessa pinaler är borta, ska jag måla om sovrummet. Just nu rosa väggar, och rosa på väggar är nägot jag inte tycker om. När det är klart, ska ny säng köpas och först då kan vi börja ställa iordning i det rummet. Dessutom sover vi för tillfället i det som ska bli mitt kontor, och först när det töms på sovrumspinaler, kan jag börja färdigställa kontoret. Så allt vi gör just nu, hänger på att något annat blir klart.

Lite bilder från snöovädret:

/insnoade1.jpg /insnoade2.jpg /insnoade3.jpg /insnoade4.jpg

Har iaf hunnit handarbeta, och det pga att jag vägrar gå ut, och det jag nämnde här ovanför. Stickat klart ett par rosa ankelsockar, och även påbörjat en grå gardinkappa till vår lilla toalett. Tyvärr är väggarna där även rosa, men det får jag stå ut med ett tag. Finns andra saker vi måste prioritera högre, så det får väl bli besök i mörkret :)

Ankelsockar och påbörjad gardinkappa:

/rosaankel1.jpg  /paborjadgrakappa.jpg

Nu fortsätta med gardinkappan, och även starta upp ett par mörkgråa ankel.

På återseende!

Trollz - Lena

Vintern har anlänt...

24 Nov 2023

och det ordenligt. Det snöar och blåser, och gårdsplanen driver igen. Men trots det, så trivs både tvåbeningar och fyrbeningar här :) Men mest trivs det nog när de får bestämma, inomhus i soffan.

Loppan, vår vilda "ungdom":

/loppan1.jpg  /loppan2.jpg

Förrförra ägaren, lämnade kvar en sk skomakarlampa, och till den har jag virkat lamslöjor. Först ut är en grå, och detta är från ett gammalt mönster, som jag virkat efter en bild. Själva mönstret fick jag inte tag på, så det var bara försöka klura ut hur man gör. Har även virkat en röd, men den kommer inte upp förrän nästa vecka. Blir dock inte mycket jul i detta hus, för vi är långt ifrån klara. Så vi siktar på nästa år istället, för vi orkar bara inte stressa. Har inte ens en fungerande spis, så det blir lite väl mycket micromat numera. Men, nästa fredag anländer både spis och tvättmaskin, så hopp finns om bättre tider. Två veckor senare kommer vår nya kyl och frys.

Lampslöjan i grått:

/lampslojagra.jpg

Nu göra sig klar för nattjobb, men på återseende!

Mvh Trollz - Lena

Nu har vi äntligen flyttat...

10 Nov 2023

men allt är fortfarande en enda röra av lådor, en massa sådana. Sakta men säkert, låda för låda, bygger vi upp vårat hem igen. Vi hade iaf tur med vädret, för dagen efter vi hade skrivit köpeavtal, och fått hit alla pinaler... kom snöstormen. Så förra husägaren fick börja, med att skotta ut oss :) Tur det är en snäll snubbe. Vi stormtrivs här, trots att vi ännu inte är klara med flytten, och även hundarna verkar trivas massor. Ikväll är dock min semester slut, och jag kommer ha min första jobbarnatt, som jag slipper åka 12 mil/per natt, och istället "bara" 4 mil/per natt.

Blir fortfarande inte mycket handarbete för min del, för vi vill så gärna bli klar nångång. Det enda jobbiga just nu, är att spisen ej går att använda (läs: vägrar göra något på denna skitiga spis), och vi har inte heller nån tvättmaskin. Först den 1:a december får vi dessa, men tack och lov så kan jag tvätta under tiden på jobbet. Även kylen och frysen skall bytas ut, men har inte hittat något än som vi vill ha. Gillar inte dessa moderna maskiner, som består av en himla massa finesser och knappar, men som oftast blir trasiga snabbt. Nå väl, en dag hittar vi nog det vi vill ha.

På bilden nedanför, syns det enda jag hunnit sticka sista veckorna, och de är även till salu. Så lände bilden finns kvar under den fliken, så länge finns dessa kvar.

/vitaankel1.jpg

Nu ta tag i något "måste", men jag dyker upp nån dag framöver igen

Trollz - Lena

Snart går flytten...

20 Oct 2023

och det känns som om jag har massor kvar att packa, men när jag öppnar skåp och lådor, gapar det väldigt tomt. Hinner inte handarbeta så mycket just nu, men det blir kanske något varv i helgen på jobbet. Där har vi det väldigt lugnt för tillfället, även om jag vet att det snabbt kan vända och återigen bli full fart. Har iaf virkat en ny duk till rumsbordet, men den får ligga nerpackad tills det börjar likna något i nya huset. Tar nog någon vecka, för jag måste även börja med att måla om sovrummet. Där är det just nu rosa väggar, och det är något jag inte fixar, huga. Tänkt måla om i nån mörkare turkos färg, för våra möbler är svarta, och i sovrummet får det ju gärna vara mörkt.

Nya duken, och gogglar man "3D duk" dyker det upp ett diagram för denna:

/svartroda3dduken1.jpg  /svartroda3dduken2.jpg

I vardagsrummet går det mesta i svart och rött, iaf under vintern.

Pälsklingarna börjar förstå att något är på gång, så vi försöker ta oss rejält med tid till att underhålla dem. Här på bilderna kastar jag boll med dem, och det är något som iaf Loppan tycker om... och det syns på henne leende. Wixie står mest vid sidan om och skäller, men man ser att även hon gillar "bollstöket".

/thepack64.jpg  /loppan125.jpg

Nu måste jag ut i kylan, och dammsuga av bilen: vi har kört en massa säckar med löv, och det syns nu i bilen :( Skulle verkligen vilja hitta en bil med dragkrok, och sen en släpvagn. Men, enligt maken kommer det inte bli så här i nya huset. Här har vi 6 stycken rönnar, som släpper löv och bär i massor. Ska ärligt bli skönt att slippa detta kommande år :)

Vet inte när jag kommer kunna uppdatera hemsidan igen, för det tar nog ett tag innan vi har internet igen.

Ha det nu gott, så synes vi!

Trollz - Lena

Första snön...

10 Oct 2023

kom den 6:e oktober, alltså dagen efter mitt förra inlägg. Skulle inte ha bönat om snöfritt inför flytten, för det blir ju aldrig som jag önskar :) Nå väl, snön är bara nån mm hög, så jag TROR vi kommer klara oss (kan iaf få önska liiiiite).

I förrgår hittade en kvinna mina annonser, och det slutade med ett storköp av sockar. Klagar inte, men nu är det inte många kvar. Har inte heller så mycket tid för tillfället, att sticka nytt. Gjorde klar 1 par ankel i en rasande fart, så nu finns det iaf 2 par ankelsockor kvar, och 4 (?) dam raggisar. Kommer inte ha tid i några veckor, för att sticka nytt. Dessutom är allt garn nerpackat, så jag kommer inte åt något innan  vi flyttat klart. Köpte 3 nystan mmellan raggi när jag var in till stan, bara för att ha något att göra på mitt nattjobb. Sen om det finns tid över där, vet jag ju aldrig i förtid :)

Här är sockorna jag stickade klart i all hast:

/rosagrameleradeankel1.jpg

Nu måste jag tyvärr fortsätta packa, för jag har inte så många lediga dagar framöver. Semester när flytten startar, men då måste ju det mesta redan ligga klart i flyttlådor.

Ha det gott, och på återseende!

// Trollz - Lena

Det drar ihop sig...

5 Oct 2023

för flytt till nytt hus :)

Igår var vi och drog upp båten för vintervila, och passade även på att lämna både den och våra utemöbler i det nya huset. Man vet ju aldrig när snön kommer, för kylan har iaf dykt upp. Känner att man inte riktigt är van den än. och dessutom har jag packat ner både vinterjackor och långkalsonger. Ber till högre makter att det inte ska bli för kallt, iaf inte förrän vi flyttat alla lådor till nya huset, och jag kan börja söka det som behövs,

Nå väl, idag har vi fått njuta av lite sensommarvärme, och även igår hade vi tur och slapp regn (snö), och kyla. Nu hålla tummarna att det håller sig borta, fram tills den 28:e okktober, så vi räknar med  att det mesta (helst allt), är flyttat. Städar även eftersom, så man inte har allt kvar till slutet.

Blir inte speciellt mycket handarbete just nu, men man får ju "välja sina strider", och i nuläget  vinner dessa flyttlådor (tyvärr). Märks iaf att vinter och kyla är på gång, för det jag har färdigt, säljs allt eftersom.

Liten bild att minnas som avslut för denna gång, de 7 månader  vi har framför oss, innan båten på nytt hamnar i nån sjö :)

/storalovvattnet20231004-1.jpg

Vi ses framöver :)

// Trollz - Lena

Flytta eller inte flytta...

30 Aug 2023

det är dagens fundering just nu...

Besiktning pågår utav vårat hus, och det kan innebära två saker: köparen går vidare eller köparen backar.

Nervöst? O ja 😳

Men, handarbetat har jag iaf gjort sen sist, och bl.a en hel del ankelsockar i olika modeller och färger.

/ljusrosaankelsockar1.jpg /rodaankelsockar1.jpg /vitaankelsockar1.jpg

Har även virkat en del dukar, och de senaste är sk 3D dukar...

/3dduklilavit3.jpgBlir inte så mycket mer skrivet idag, för jag är gode nervös pga denna besiktning. Återkommer när nerverna lagt sig att vila, och vi vet hur det går med huset.

// Trollz - Lena

1 månad till semester...

16 May 2023

och gudarna skall veta vad jag längtar. Sista 1,5 året har varit en kamp, mot både sjukdomar, död och elände. Kände ett tag att jag började återhämta mig, men då kom nästa smäll... nämligen högt blodtryck. Ibland undrar jag varför vissa saker bara måste drabba en och samma person, men får ju aldrig något svar, bara mer piller :(

Nå väl, har ju iaf handarbetat lite, för utan "mina pinnar" hade jag nog blivit skvatt galen av allt. Fixat klart en ny duk till köksbordet, MEN... vet inte vad jag tycker om den?!?! Såg ju bra ut i nystanet, men känns inte lika bra på bordet. Men men, får duga tills jag har ork fixa ytterligare en ny :)

/koksduk1.jpg  /koksduk2.jpg

Fortsätter även att kämpa med mina färgglada ankelsockar, och igår kunde jag ÄNLIGEN para ihop mitt första par. Då hade jag stickat 9 stycken totalt, men skam den som ger sig :) På bild 2 (samt i fliken Till Salu), mitt första par.

/farggladaanklar.jpg  /farggladankel1-3.jpg

Men nu måste jag tyvärr avsluta för denna gång, för jag har en del att hinna med, innan jobb inatt.

På återseende

Lena / Trollz

Nu är raggsockssäsongen slut...

14 Apr 2023

iaf för min del, gällande att sticka dessa 😀

Men har på börjat att sticka ankelsockar, och då med ett multifärgat garn (Silly Socks från Hobbii). Problemet med dessa är att försöka matcha ihop par, så det iaf blir någorlunda lika varann. Är nu på min 4:e socka, och får se hur många det blir innan jag kan matcha ihop det första paret. Tycker INTE om att klippa bort en massa garn, men vi får se hur det blir i slutändan.

Bild på den första:

/farggladaankel1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild på de 3 jag hittills gjort klart, dock utan att kunna matcha ihop något:

/farggladaankel2.jpg

Sen vill jag även passa på att meddela, att jag tyvärr kommer tvingas höja priset i höst, på bl.a raggsockar. Det pga att garnet blivit bra mycket dyrare, och jag gissar de kommer bli ännu dyrare till hösten. Så passa på att köpa, innan priset går upp. Jag försöker alltid hålla vettiga priser, som baseras på garnkostnaden. Men, vill ju inte gå minus bara för det, och det hoppas jag att ni förstår.

Nu fortsätta med livet utanför, men en dag är jag säkerligen tbx (troligen när jag matchat ihop första paret ankelsockar).

Ha det bäst!

Trollz - Lena

Förkylning, hosta och ont om tid...

19 Mar 2023

Det är livet för mig just nu, men däremellan även jobb.

Blir mest sockar jag stickar just nu, för det är även enkelt ta med detta till mitt nattjobb. Har man sågon sekund över, är det skönt att bara sitta ner och vifta lite på pinnarna: avkoppling 😀

Några ex på de senaste:

/gammelrosadam1.jpg  /naturvitadam1.jpg  /parlgradam1.jpg

Har även stickat en tröja till svägerskans katt, och villkoret var svart samt döskalle. Är tydligen en rockerkatt, denna nakenkatt (iaf frusen av sig) 😀

/arestroja1.jpg  /arestroja2.jpg

Det får räcka för denna gång, för nu ropar maken att maten är färdig...

Ha det bäst!

Trollz - Lena

Tiden går, men min tid räcker inte till...

18 Jan 2023

så man börjar helt krasst att längta efter pension. Är så mycket jag vill hinna med att göra, men "jobb, äta, sova" tar en väldans massa tid. Den lilla tid som finns över, sitter jag gärna och handarbetar eller myser med hundarna  (fast de myser inte när ex klorna ska klippas) 😄

/thepack59.jpg

Har fastnat på att sticka babykoftor samt raggsockor, men spanar efter något nytt att sticka eller virka, men sen påbörjar jag nya sockor i brist på inspiration. Här nedanför 2 koftor jag nyss tillverkat, och dessa är stickade i Vikings Bamboo. Lite jobbigt garn att sticka, för det delar sig hela tiden. Men väldigt mjukt.

/rosabambukofta1.jpg  /blaabambukofta1.jpg

Stickade även en kofta i 100% Ull (Astrid från Adlibris), och den skulle matcha redan bbokade sockor och vantar (Rosa, Vitt och Grått). Kanten på koftan är i grå teddy, och knapparna är vita.

/koftasockorvantar.jpg 

Har även stickat ett set med mössa, vantar och sockar till mitt barnbarn, fast hon vet inte om att det är jag som stickat dessa, utan hon tror nog det är hennes farbror som varit duktig. Han som ville ayy jag stickar åt henne, för han blev av med sin mössa varje gång de träffades  (även den har jag stickat), så han ville att hon får en egen mössa 🥰

/leonorasset.jpg

Nu får det räcka med ord för denna  gång, och jag hoppas (vågar inte lova) att jag återkommer lite tidigare, än som nu... 2 månaders intervall mellan inläggen.

Mvh  Lena - Trollz

← Äldre inlägg