Äntligen...

har jag uppdaterat Till Salu mappen, och börjat få lust till att skriva igen. Även om ingen läser detta, kan jag själv gå tillbaka då och då, och se allt jag pysslat med. Sista dagarna har jag även bakat massor, och då bl.a testat tre nya recept. Alla tre var supergoda, så jag kommer lägga in länkar så ni oxå kan testa detta :)

Första kakan var en jättegod rabarberpaj, och jag gillade "knastret" i denna. Gör annars oftast vanlig smulpaj med rabarber, men nu har jag testat två olika sorter.

/rabarberpaj20200629.jpgHär glömde jag ta bild på själva kakan, så det blev en bild på det jag sen smaskade i mig :)

Receptet:

500 gr rabarber i mindre bitar
2 dl havregryn
2 dl socker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 gr smör
0.5 dl kokbar cream fraiche
0.5 dl ljus sirap
Smör till att smörja formen.

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
Smält smöret tillsammans med, sirapen och cream fraiche. I en kastrull. Låt småputtra under omrörning tills cream fraichen smält. Tag av kastrullen från plattan och rör i mjölblandningen. Blanda väl. Lägg rabarbern i en smord ugnsfast form. Bred pajdegen ovanpå så att rabarbern täcks. Grädda i 150 graders värme i 40-50 minuter. Servera tillsammans med en god vaniljglass eller vaniljcream fraiche.
Njut!

Kaka nummer 2 med rabarber, är oxå otroligt god :)

/rabarbercheesecake.jpgRecept till  denna "Rabarber Cheesecake"

Sen testade jag ett nytt sätt att göra kanelbullar, och det är perfekt för en som inte tycker om att kavla. Dessutom var dom farligt goda :)

/kalasbullar.jpgRecept till "Kalasbullar"

Sen har jag ju självklart även handarbetat, men istället för att dra en lång harang om allt jag gjort, lägger jag upp bilder. Sen lägger jag in länkar på det som det finns mönster till, för ex grytlapparna är egna påhitt.

/minsjal1.jpg  /doskallesjal2.jpg  /ljusrosagradoskalle1.jpg  /brunlilavitbabykofta1.jpg  /gubensgrytlappar.jpg  /grytlapptingeling.jpg  /grytlappmylittlepony1.jpg  /grytlappangel.jpg

Döskallesjal

Babykofta

Nu ska det väl inte dröja så länge till nästa  gång jag skriver, så tills dess: ha det bäst!

//Lena - Trollz

5 Jul 2020