Äntligen med internet igen…

men det tog nästan 1 månad innan jag fick allt att fungera igen, och det krävdes 3 stycken sk wi-fi förstärkare innan hela huset var med på banan :) Men nu ska det nog bli lite fler uppdateringar, än vad det varit den senaste tiden.

Vi har även fått nya huset nästan helt klart, men vissa dagar kändes det helt omöjligt, och vi var nära ge upp. Vi har även konstaterat att vi har alldeles för mycket prylar, och min släkt håller med, för det var dom som fick hjälpa till. Nu vägrar dom hjälpa oss fler gånger, så nu måste vi börja avyttra lite saker, och även hoppas på att vi trivs här, så vi inte flyttar igen :) Nu är det iofs ingen som tror det kommer bli så, men alla går omkring och håller både tummar och tassar.

Har ju inte hunnit med så mycket handarbete pga flytten, och även pga att jag jobbat heltid natt hela sommaren. Nu har det dock lugnat ner sig, så huga vad jag har mycket av ”det vill jag göra” i huvudet. Försöker iaf att inte ha för många arbeten på gång samtidigt, men har dock som vanligt, både en stickning och virkning i min korg.

Det jag virkar på just nu är en till ”Secret Path” sjal, och denna gång i färgerna turkos/vit. Även denna gång är garnet från ”Underbart Garn, och det är Wolle Bee’s denna gång, och namnet är ”vit-riviera virvel”.

Länk till garnet:

http://underbartgarn.com/produkt/vit-riviera-virvel-wolle-bees/

Så här ser sjalen ut i nuläget:

/halvfardig-turkosvit-lostintime.jpgLänk till mönstret:

https://mijocrochet.wordpress.com/2016/11/23/secret-paths-sjal-shawl/

Håller även på med att försöka minska på mitt garnlager, och det genom att sticka kläder till di små i Etiopien. Det blir min tredje sändning av kläder dit, och jag hoppas att det sen kommer att värma flera barn där nere. Kyla på natten och svält är något som slår hårt i länderna i afrika, och jag försöker hjälpa till så gott jag bara kan. Eftersom jag kan både sticka och virka, och alltid får över en massa garn, passar ju detta mig utmärkt. Har startat upp med sk fish & ship tröjor, och som jag tidigare nämnt togs dessa tröjor fram i syfte att hjälpa nyfödda med aids och hiv. Man stickar dom i ett, och därmed går det fort sticka dessa.

Länk till mönstret:
http://mummylade.blogspot.se/2012/04/sticka-trojor-till-fish-and-chip-babies.html

/babyetiopien1.jpg

Även stickat klart min sk hippietröja, och tyvärr passade den inte mig. Men den var rolig att sticka, så det nöjet fick jag iaf ha ett tag. Kommer lägga ut den till försäljning, för nånstans finns det nog någon som har ”rätt figur” för denna tröja :)

Länk till mönstret:   

http://media.jarbo.se/patterns/pdf/91730_low.pdf?&artnr=91730&lang=se

/hippie1.jpg

Nu ska jag dock sätta mig en stund i mitt soffhörn, och försöka virka lite på min sjal. Gäller passa på när sambon stuckit iväg och fiska, och hundarna ligger och sover :)

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!
//Trolls

25 Sep 2017