Babykläder…

är det bland det roligaste jag vet, men försöker undvika det mellan varven eftersom längtan efter egna barnbarn blir för stor. Men nu har jag iaf varit inne i en ”åh vad sött, jag bara måste” period gällande dessa små kläder, och då passar jag även på att tipsa er.

/gul-kofta-och-gula-tossor.jpg

Virkad babykofta, och denna var riktigt rolig att göra, och även enkel att följa på Youtube. Jag är personligen väldigt ny inom detta område, alltså se mönster på Youtube, men börjar uppskatta det lite mer och mer. MEN… jag får nog erkänna att jag föredrar skrivna mönster (el frihand), för då slipper jag tänka på det där att pausa i filmen.

Nåväl, här är iaf länkarna (3 stycken) som visar hur man virkar koftan, och du behöver alla 3 för att komma i mål (fästa trådar):

  1. https://www.youtube.com/watch?v=f5oTGJUNF6Q
  2. https://www.youtube.com/watch?v=C91sC5W6FEM
  3. https://www.youtube.com/watch?v=AD60VrD70F0

/gul-virkad-kofta.jpg

Nu har jag även hittat ett skrivet mönster på dessa tossor jag gjort tidigare, och upptäckte även varför jag inte lyckades få dem så runda i toppen som jag ville. Detta mönster visade klart och tydligt vad jag hade gjort för fel. Den ryska länken (youtube) jag tipsat om tidigare var inte fel, men däremot fattade jag själv fel och hade för bråttom stänga av filmen :)

/gulvita-bubbeltossor.jpg

Sticka tossorna enligt detta mönster, och den lilla blomman jag har på mina, ser ni mönster på nedanför.

http://www.jemelv.dk/Undersider/baby/babystrik/babysok1.html

Virkad liten blomma:

Virka 2 lm.

varv 1: Virka 10 fm i den 2:a lm från nålen sett, avsluta med en sm i första fm.

varv 2: *2 lm, 3 st i nästa m, 2 lm, 1 sm i nästa m* Upprepa tills du har 5 blomblad. Klipp av tråden.

 

Ha det bäst!

//Trolls

4 Feb 2015