En hemsk sommar…

blev det för min del, och inte ens vädret var på min sida.

Anledningen till dessa ord samt min tystnad på bloggen är att jag blev rejält sjuk i juni, och tillbringade sammanlagt 1,5 månad på sjukhus innan jag förklarades någotsånär frisk. Är inte helt frisk än, men iaf så pass att jag fått komma hem och fortsätta ta det lugnt här hemma.

Råkade ut för något som i slutet blev bukspottkörtelinflammation (pancreatit), och det inte bara 1 gång… utan 2 gånger. Var även upp en sväng och knackade på dörren till Sankte Per, och denna upplevelse sätter sina spår i ”livet efteråt”. När man råkar ut för den allvarliga sorten som jag gjorde, så finns det absolut inget att göra för läkare… mer än ge en massa smärtstillande samt vätska, och sen hålla tummarna för att det går vägen. På två veckor rasade jag dessutom ner 21 kg, så kroppen tog oerhört med stryk under tiden. Gällande vädret så uppskattar man verkligen inte denna hetta som varit när kroppen mår dåligt, och jag vet inte hur många gånger jag bett om vinter, snö och kyla.    

Men nu är jag hemma och ska sakta men säkert ta tag i mitt liv igen, så med tiden lär jag börja skriva igen… och tipsa om fina mönster, samt självklart börja ”kludda” egna. Som jag berättat om tidigare så är jag inte nån utbildad mönsterskrivare, och försöker därmed med bl.a en massa bilder visa hur jag gjort. Någon annan kanske med hjälp av detta fixar det på ett annat, enklare sätt… och det är ju bara toppen.    

Så fort jag kom hem färdigställde jag tre sk UFO´n jag haft liggande under min sjukdomsperiod, och alla dessa hittar man under ”Till Salu” mappen samt även snart under fliken ”Stickat & Virkat”, och det som tips till er som handarbetar själva.

Dessa tre saker är nu klara:

/orange-sommarklanning.jpg

Länk till klänningens mönster:

http://media.jarbo.se/patterns/pdf/91323_low.pdf

/rosa-pyttipanna.jpg

Länk till Pyttipannasjalen:

http://garnomera.wordpress.com/2011/10/16/dagen-sjal-4/

 

/svartrodvit-af-vaska.jpg

Till denna väska finns ingen länk eller något mönster att visa, men den är uppbyggd på 24 stycken AF blommor, Hexagoner (6 kanter). Håller just nu på med en vit "nästan" likadan, fast i tunnare garn... men ska iom denna försöka skriva ner hur jag gjort samt även ta lite bilder, så info om hur du gör kommer :)

Kommer inte sitta framför datorn hela tiden nu så här i början av min hemmavistelse, men via mail når ni mig alltid om ni vill ställa frågor, köpa eller bara ha tips (trolls@email.com)

Nu när mina tre UFO´n är klara har jag påbörjat två nya projekt, och det för att jag alltid försöker ha både en stickning och virkning på gång samtidigt: gillar byta av :)

Det som är på gång nu är en sk 70-tals kofta, samt även en helvit väska av AF blommor (samma som bild ovan).

Nästa vecka har jag och sambon tänkt åka bort i några dagar, och har iom detta hyrt en stuga samt en båt så vi kan fiska. Vi känner bägge att vi måste få komma bort lite efter denna sommar, och bara få vara tillsammans i lugn och ro ett tag. Under dessa dagar kommer återigen hemsidan med blogg stå stilla, men denna gång enbart pga en liten semester.

Hoppas ni alla har det bra, och att iaf er sommar varit lite bättre än min :)

//Trolls

6 Aug 2014