Flunsa, Sibirienkyla och en hundvalp…

är det mitt liv bestått av sista veckorna, och i mån av ork såklart även handarbete. Har ännu feber i kroppen, så denna flunsa har verkligen varit av den envisa sorten. Har dock inte legat i sängen för att skynda på tillfrisknandet, för jag är utav den väldigt oroliga sorten, och bara ligga still fungerar väldigt dåligt på mig. Måste vara riktigt, riktigt dålig innan jag ev stannar kvar i sängen. Fick iaf njuta av några dagar utav sol, knastrande snö… och fina vyer. Bilden nedanför visar burträsksjön, och man kan inget annat än tycka det är fint :)

/burtrasksjon20180223.jpg

Några raggsockar har det blivit, för varför sluta med detta… när aldrig garnet tar slut? Bägge dessa är till salu, iaf så länge bilderna finns kvar under den fliken.

/beigeherrbarn.jpg

Som jag skrev i mitt förra inlägg, ville jag virka nya grytlappar även till mig själv, och dessa blev i svart/vit melerat bomullsgarn.

/svartvitagryt1.jpg

Här är länken jag använde till grytlapparna:

https://itsallinanutshell.com/2017/11/29/elements-cal-part-1-video-tutorial/

När det snöat riktigt rejält hos oss, har vi ibland tvingats ringa till vår granne och be om hjälp. Han har ju traktor, och det tar inte många minuter med den att rensa både gård samt framför garage. Som tack för senaste skottningen, stickade jag honom en sotarmössa i grått samt ett par mörkgråa lovikkavantar.

/grasotarmossa.jpg /morkgraavitalovikkaherr.jpg

 

Fick sen även en beställning på svarta lovikkavantar med rosa kant, och till det en matchande mössa i samma färger. Mössan är stickad i merinoull, och vantarna självklart i lovikka.

/svartrosasetdam.jpg

Fredagkväll var det väldigt fint här hos oss med en extremt stor måne, och man kunde ju inte annat än försöka få en bild på detta. Nu blev ju månen väldigt liten på bilden, men ihop med istapparna blev bilden ändå riktigt bra :)

/utsikt20180304.jpg

Sen var det ju det där med valpen i rubriken :) Vi har iaf bokat en tredje hund från rumänien, och denna gång en liten valp som räddades ihop med 4 syskon och både mor & far. Så denna lilla valp har aldrig levt ute på gatan, och det blir den första från rumänien som inte har något trauma som jag måste jobba med. Ska bli riktigt roligt få en liten valp igen i huset, för det var väldigt många år sen sist (ca 25 år sen). Såklart även mycket jobb, för den skall ju fostras och lära sig vad som är rätt och fel. Typ nafsa tjejerna i svansen, är väldigt mycket utav fel :) I början av april hämtar jag killen i Stockholm, och jag gissar ni kommer få följa hans liv här i bloggen.

/viking1.jpg

Har även påbörjat en ny secret path sjal, och denna gång i ett väldigt färgglatt ullgarn. Kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om det, eller inte?!?!

/farggladsjal.jpg

Länk till mönstret:

https://mijocrochet.files.wordpress.com/2016/11/secret-paths-sve.pdf

Ha det bäst i garnvärlden, och hoppas vi ses snart igen!

//Trollz (fd trollshandarbete.se)

5 Mar 2018