Förra vintern …

fick jag ett mail av min kära brorson som innehöll orden ”världens bästaste, snällaste faster”… samt en bild på en märklig liten sak som han kallade för ”grunt”. Denna bönade och bad min brorson att jag skulle virka, och eftersom jag då tydligen skulle få vara världens bästaste faster… sa jag ja och satte igång. Vet inte hur många gånger jag svor under denna tillverkningsperiod, men eftersom jag i grunden är en envis fd norrlänning… vägrade jag ge mig. Till slut lyckades jag trolla fram en i mina ögon exakt kopia av denna grunt, och ni kan ju jämföra bild plus färdig ”Grunt”:

/grunt9.jpg

Igår fick jag ett nytt mail på en ny figur, men nu är jag inte lika ”lättlurad”… och denna gång är figuren bra mycket jobbigare att virka. Men vi får se längre fram om jag fixar detta, men i nuläget är jag väldigt tveksam. Jag vet ju att jag med envishet brukar kunna trolla fram det mesta med mina ”verktyg”, men ibland får man kanske inse att uppdraget är för stort eller för svårt :)

Nu har jag iaf skrivit klart mönstret på grytlapparna med taxmotiv, och detta kan man ladda ner gratis under ”mönsterfliken”.

/gron-tax.jpg

Sen har jag förutom mitt virkande på den så populära cirkelkoftan (fy farao så tråkig den är att virka), påbörjat ett nytt projekt utav african flowers. Detta pga en dröm jag hade natten mot lördagen, och då virkade jag ihop ”denna hemlighet” utan problem. Tja, kan ju erkänna att i vaket tillstånd är den inte lika lätt, så vi får se framöver om det blir något… eller om den får stanna kvar som en omöjlig dröm :)

//Trolls

9 Mar 2014