Första snön…

föll ner över oss den 20:e oktober i år, och för första gången i mitt liv tyckte jag det var jobbigt. Tror det beror på att år 2017 haft dålig vår, sommar och höst, och känslan av att det kommer bli en jobbig vinter är stark. Sen får vi ju se i mars-april hur det verkligen blev :)
Förutom snön, så har jag även denna gång hunnit göra lite pinaler, och det har som vanligt varit både stickning och virkning på ”min tapet”.

Sambon klagade bl.a över kalla händer när han rastar hundarna på morgonen (jag får sova), och att hela vantar inte funkar när hundskit skall plockas upp. Så då stickade jag ett par av mina egna halvvantar till guben min, och även en ny sotarmössa. Allt detta i svart merinoull, och på bild nedanför ser du vantarna, men mössan glömde jag att ta bild på. Finns iofs flera bilder på sotarmössor i tidigare inlägg, och även mönster på halvvantarna.

/gubensvantar.jpg

Sen tog jag äntligen tag i arbetet, att förnya lampskärmarna till en trearmad lampa som jag köpt på loppis för ett bra tag sen. Men nu när vi flyttat in i nya huset, och lampan fick flytta in i mitt lilla utrymme som jag använder som kontor, insåg jag att det verkligen behövdes. Har dock inget mönster, utan virkade bara på och kollade eftersom att det passade. Garnet är iaf Järbos 8/4, och färgerna rött och svart.

/lampskarmar.jpg

Sen gjorde jag också något som är smått ovanligt för min del, nämligen eget godis. Blev så sugen på choklad, och självklart inget hemma. Hade nån dag tidigare sett i nån grupp på FB, att man kunde göra egen sk ”marknadsnougat”, och det är något jag verkligen tycker om. Ingredienserna hade jag iaf hemma, så till slut fick jag min ”choklad”. Väldigt enkelt att göra, och receptet hittar du här: Marknadsnougat

/nougat.jpg

Som jag skrev i mitt förra inlägg, hade jag beställt lite lovikkagarn. Detta har ni blivit 3 par lovikkavantar, med kanter i olika färger (lila, rosa och orange). Har inget mönster på dessa, utan stickar bara så som jag alltid gjort, i alla år, även om jag då och då testat ex järbos gratismönster. Dock tycker jag dessa blir för spetsiga längst ut, och föredrar att sticka vantarna på ”gammalt vis”, alltså rundad topp. Detta är ju självklart en smaksak, och man väljer själv vad man tycker bäst om :) Dom rosa och oranga ligger även i albumet till salu (iaf när detta inläggs skrivs), och dom lila har redan fått ny ägarinna i stockholm.

/lilalovikka1.jpg /orangelovikka1.jpg /rosalovikka1.jpg

Det jag håller på med i detta nu, är att sticka kuddöverdrag till två innerkuddar jag fick utav en av mina svärdöttrar. Den första är i svart och gråmelerat, och den andra kommer ev bli i gult och vitt (eller svart). Har inget mönster på detta, men när överdragen är klara, försöker jag skriva ihop ett enkelt mönster, om nu någon skulle vilja testa sticka dessa.

/halvkuddfodral.jpg


Nu är det dock dags ta tag i denna söndag, och jag planerar att bl.a baka sk hällakakor. Men först lite mer kaffe, så min sömniga hjärna vaknar till lite mer :)

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!
//Trolls

22 Oct 2017