Gratismönster…

finns det gott om på nätet, men tyvärr anser iaf jag att flertalet av dessa är svåra att läsa alt inte skrivet på ett pedagogiskt sätt så alla förstår. Även om jag som stickat/virkat i 50 år och inte gillar att använda mönster, så anser jag att mönster ska vara begripliga även för en nybörjare. Nu är det ju inte ens säkert att jag fixar den biten på mina egna mönster, men hoppas ju iaf att de som köpt av mig återkommer OM de anser dessa vara krångliga eller ofullständiga.

Nu kanske jag sänker en stor gratissida gällande mönster, men observera att detta inte gäller alla dess mönster… men dom få jag testat sticka från Drops Design av har INTE varit något jag hurrar över. Har ändrat på alla mönster jag testat, och då blir jag ännu mer avig till att just använda mönster. Är ju som sagt var en van stickerska, men alla är vi ju barn i början… och då är det inte lika enkelt att ändra på ett mönster man ej förstår. Jag kommer säkerligen tipsa om mönster från just Drops framöver, men jag kommer även meddela om jag testat dessa själva, och vad jag då ansåg.

Nu i helgen fann jag ett gratismönster som jag bara måste dela med mig, och som ni sen kommer se så är detta mönster på norska. Så pga detta länkar jag även till en sida som tolkar stickningar/virkningar på olika språk till svenska. Tar man det bara lugnt så förstår man även mönster från t.ex England, eller som nu från Norge: ”Valentinragger”.

/valentinragger.jpg 

http://knitnetty.blogspot.se/2012/02/valentinragger.html

Ordlänk:

http://www.garnstudio.com/glossary.php?langf=se&langt=en

Hittade även en kofta till sommaren, som jag tycker var riktigt söt… även om jag personligen skulle göra denna i en helt annan färg (är ju en smaksak). Detta mönster är ju från Drops, och jag har inte virkat denna själv… än :)

/136-30.jpg

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=136&d_id=30&lang=se

Är nu även klar med beställningen på 4 par raggsockar samt 1 herrmössa, så nu skall jag hoppa på nästa beställningsprojekt, och detta är en vit fluffmössa med rosett. Ska samtidigt virka mig ett par nya halvvantar i rött, och denna gång i en virkstil jag aldrig ens testat förut… så det blir spännande och kommer nog ta sin lilla tid, nämligen crocodile stitch. Har även planer på att tillverka en egen modell av en sk hoodie med halsduk, men än så länge är det bara ett ”flummigt” mönster som far runt i min skalle… så någon bild kan jag inte visa vare sig på denna eller dom kommande röda halvvantarna (mönstret finns fortfarande enbart i min skalle).

Så här blir iaf Crocodile Stitch (bild från mooglyblog).

/crocodile-stitch-tadah.jpg

Sen håller jag även på att ta fram mönster på två av mina nya, egendesignade halvvantar, och då syftar jag på den beiga som är virkad med V-stolpar samt den enkla vanten till herrar som jag stickade i ullgarn… så dessa återkommer jag till så fort dessa är färdiga.

På återseende!

//Trolls

13 Jan 2014