Grått och trist ute...

men vad gör väl det, när man har hur mycket som helst att göra inom handarbetet, men valpen sätter stopp :) Nä, så farligt är det inte, för det har visat sig att killen är otroligt lättlärd, och smart. Man får många skratt pga denna lurvpäls, även om inte töserna alltid tycket att han är rolig. Är ju en valp som kommer bli stor, och är ju redan dubbelt så stor jämfört med tjejerna. Så när han busar, är det inte alltid hans långa ben och klumpiga tassar hänger med. Det mynnar då ut i ilskna morranden från töserna, och han backar undan ett tag och ser väldigt fundersam ut. Men killen och vår svarta tös, Wixie, har funnit varann, och busar på rätt ordentligt. Vår gammtant på 12 år, har ju självklart inte så mycket ork över till denna sprättiga tonåring (6 månader idag).

/viking26.jpgPå nästa kort får ni se en liten Viking, som försökte gömma sig undan borsten. Innan dess hade jag klippt klorna utan problem, men när borsten kom fram...fick han tydligen nog utav skönhetsvård :)

/viking28.jpgHar ju även hunnit med lite handarbete, och då bl.a stickat klart den första "långsockan". Tagit lite tid, men har även fått riva upp några gånger. Har ju ett helt annat garn, så avmaskningar och häl stämde inte alls överrens, och blev väldigt väldigt smal. Mönstret som jag använt är från Drops, och numret 103-10. Garnet är från Svarta Fåret, "Funny Socks".

/rosalangstrumpa1.jpgHar även försökt mig på att virka ett "fuskgetingbo", för jag fick panik när jag hittade en drottning inne i förrådet vi har bredvid sovrummet. Har en rejäl getingfobi, så jag testar allt som bara går. Kommer under dagen skriva ner hur jag gjort, för jag gissar det är fler som har samma rädsla. Kan inte garantera att det fungerar, men jag hoppas verkligen att det kan skrämma undan lite av denna "styggelse". Kollade förrådet igår, och än så länge lugnt :) Bara hålla tummarna! Jag tittade på bilder utav getingbon, och försökte iaf få det så likt som möjligt.

/getingbo.jpgHa nu en härlig fortsatt dag, och 1:a maj :)

//Trollz

 

1 May 2018