Ibland ska man ha tur!…

För nån dag sen började jag virka på en blomma jag sett på bild för flera månader sen, och den har sen snurrat runt i min skalle i väntan på en ”snilleblixt”. Gillade den blomman direkt men visste inte vad man kunde virka med hjälp av denna, så jag la den tryggt in i minnesbanken. När jag såg bilden första gången tittade jag på hur den såg ut, men ni ska ju inte tro att jag sparade ner något mönster… så nu när jag väl hade kommit på något att göra med dessa, var det virkning med hjälp av mitt bildminne som gällde.

/img-3532.jpg

Två dagar efteråt såg jag ett inlägg i en grupp på FB, och detta inlägg var även med bild: där var ju ”mina” blommor. Så nu har jag även namnet på dessa: Hawaiian Flowers! Kunde då googla mig till ursprunget för att jämföra ”mina” blommor med dessa… och det var nästan rätt, och stämmer till ca 80%.

Länk till ursprunget:

http://sarahlondon.wordpress.com/2012/06/06/hawaiian-flowers-pdf/

Nu har jag påbörjat en sjal av dessa blommor, och eftersom jag tänkt skriva ner mönster på dessa, så kommer jag i denna hänvisa till originalmönstret… men även skriva ner hur jag virkat mina. Anser grundaren av detta mönster skall ha credit för detta, för det var ju inte jag som kom på dessa vackra blommor från början.

/img-3533.jpg

 

Nu är ju även påsken här, men jag tänker skona er från mina kycklingar i detta blogginlägg, för dessa har ni nu sett tillräckligt av :) I helgen skall jag även försöka ta mig ut och söka rätt på dragkedja och knappar, för nu vill jag få klart mina ufon som enbart väntar på dessa ting.

/img-3532.jpg

Fast det vita som jag virkar med african flowers, lär inte bli klar på minst ett par månader, för det var bra mycket krångligare virka detta… än vad jag hade tänkt/drömt om. Var även idag och köpte på mig lite orangefärgat garn (Red heart Miami), för nu ska jag knåpa ihop en sommarväska till mig själv.

/vita-vaskan.jpg 

Avslutar med att önska er alla en Glad Påsk!

//Trolls

 

17 Apr 2014