Känns som vår i luften…

Känns som vår i luften…

och iom det återvänder även energin, även om det vissa stunder känns trögt. Nackdelen är ju att man börjar se alla dessa dammråttor och skitiga fönster, och man vet vad som väntar om en stund: skurhinksvalsande och slangdrakekrigande. Men nu har jag blivit såpass till åren kommen, så jag har lärt mig att blunda, och att ta en sak i taget. Ingen blir lyckligare av att stressa runt som en dåre, och jag sitter hellre och skapar något, än rusar runt med dammtrasan i högsta hugg. Löns inte heller, för med tre hundar får man räkna med att det blir ”lite skit i hörnen”.

 

Har just nu fått lite dille på att sticka babykläder, och det är väl suget efter barnbarn som gör sig påmint. Har stickat ett set i väldigt rosa cashmere, och mönstret är från Järbo (nr 91733).

/rosa-jarbo-91733-1.jpg /rosa-jarbo-91733-2.jpg /rosa-jarbo-91733-3.jpg

 

Blev även lite garn över, så då stickade jag ett par babytossor. Dessa är i mindre storlek än själva setet, men dom går nog använda ändå. Det mönstret är från svarta fåret, och ingick i deras adventskalender 2014. Vet inte om dom har kvar det, men då är det ev som köpemönster.

/rosa-svarta-faret-2014-tofflor.jpg

 

Eftersom jag inte vet vilket kön mitt blivande barnbarn får, måste jag ju även tillverka lite pojkkläder. Så just nu stickas det på ett turkos tröja, och även det mönstret är från Järbo (nr 91726)

/halvfardig-turkos-91726.jpg

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

17 Feb 2017