Kommer 2021 bli ett bättre år?...

eller kommer även 2021 bli ett liknande skitår som 2020?

Jag tror vi är många som helst bara vill glömma bort förra året, och snabbt som sjuttsingen försöka få år 2021 till ett bra mycket bättre år, eller? Pandemi, galna politiker, vänner som blir ovänner pga olika åsikter, som inte respekteras mm mm. Listan kan göras väldigt lång på vad som hände förra året, men jag bli mest bara deppig av att minnas allt, så det får räcka nu med tråkiga minnen.

Jag har väl personligen levt mitt liv som jag alltid gör, alltså arbete, hemmet, hundar och handarbete. Är numera ingen som rantar ute på krogen, utan trivs bäst hemma i vår lugna vrå. Har även  fått på en ring på fingret, för efter nästan 10 år ihop, kände vi att prövotiden är över, och förlovade oss. Vi får väl se när vi tar nästa steg :)

Gällande handarbete har det ju blivit en hel del, men allt orkar jag bara inte lägga upp här i årets första blogginlägg. Jag vet, jag har varit väldigt dålig på att skriva sista månaderna, men det var som om lusten att skriva bara försvann, i takt med allt tråkigt som hände runtom. Vad som blev väldigt poppis, var de små baby bootisarna som jag virkade, och jag kan ju lägga upp iaf en bild som visar lite grann (finns flera färger i till salu mappen), men dessa gav jag bort till en kollega som nyss fått barn. Det chockrosa visar nog könet på barnet (nej, jag är INTE för det nya som svämmar över, alltså genusdravlet, och djupare än så går jag inte in på detta ämne), och det andra paret var mer åt föräldrarna, som råkar gilla olika hockeylag: Skellefteå AIK (modern) och Frölunda (fadern).

/jonnastossor.jpg

Tillverkade även lite till jul (ni kommer se att jag hoppar runt lite), och virkade bl.a en ny julduk åt oss, och mönstret hittar man på Järbo (Stjärnduk). Garnet köpte jag på "Underbart Garn", men kommer inte ihåg vad det hette:

/julduk2020-1.jpg

Virkade även ett par grytlappar åt min lillebror, med jultema (han har tomtar på loftet), men med ett lite annorlunda tomtetema:

/julminioner.jpg

Just nu håller jag på med ett större arbete, och det består av 3 delar till två personer, mössa, vantar och varsin halspolo. En halspolo är inte klar än, och mössorna saknar ännu varsin tofs. Men först vantarna:

/morkgraaullvantar.jpg /rosameleradeullvantar.jpg

Sen matchande mössor, som senare ska få varsin tofs:

/morkgraullmossa.jpg /ljusrosaullmossa.jpg

Halspolo:

/grahalspolo.jpg

 

 

 

 

 

 

  /rosahalspolo.jpg

Ovanpå detta med handarbete, har jag även påbörjat lite nytt. Har testat på att odla lite palettblad, för jag kände att jag behövde något mer att göra, under tiden man skall isolera sig så mycket som möjligt. Är väldigt spännade se hur det går, eller om man lyckas... för si gröna fingrar är jag inte född med. Men än så länge växer dom, sakta med säkert, och jag satte även nya frön i förrgår, med helt andra sorter. Bild på frön som vuxit upp, och fått lite större kruka:

/palettblad10.jpg

Nå väl, nu får det nog räcka för denna gång, och vi får se när jag orkar "kludda ner" några ord igen. Jobbar dock över 50 timmar nästa vecka, så jag gissar att det inte kommer ske något då, men man vet ju aldrig :)

Ha det bäst, och god fortsättning!

Trollz - Lena

10 Jan 2021