Långt uppehåll från bloggen…

men jag var tvungen prioritera i mitt liv pga flytten norrut. Det blev en flytt med massor av strul från början till slut, för vi hade bra mycket mer pinaler i vår ägo…än vad vi nånsin hade kunnat gissa oss till. Beställda 40 kubik (beräknat av flyttfirman) bohag, visade sig vara 60 kubik bohag. Det i sin tur innebar ju att flyttbilen inte fick plats med allt vid flyttens start, så mycket har skickats i omgångar.

Har absolut inte varit utan handarbete trots flytten, men eftersom nästan allt var nerpackat i lådor köpte jag lite garn här och där. Dessa nystan i början blev en hel del babykläder, och det för att jag kunde mönstret utantill. Hade ingen lust sitta och sticka/virka något efter min mobil, för då får man ju ha förstoringsglas för att kunna se något. Lite bilder på det som blivit till under flyttens första fas:

/vit-grupp.jpg /turkosvit-grupp.jpg /rosalila-grupp.jpg /rosa-grupp.jpg /karamell-grupp.jpg /gron-grupp.jpg

När vi sen väl kom in i det hus som vi nu hyr, fick vi sätta igång med målning och annat: tyvärr väldigt nerrökt, och detta har jag som fd rökare mycket svårt för. Så mitt garn fick fortsätta vara nerpackat i en extra månad, men det innebar istället att jag gynnade vår lilla byabutik med att köpa lite raggigarn, och iom det sticka några sk lapplandssockar.  

/vita-lapplandstossor-ull.jpg /lapplandssockar-svartgravita-ull-3536.jpg /lapplandssockar-flerfargad-acryl.jpg /lapplandssockar-babytossor-gula-ull-grupp.jpg /lapplandssockar-babytossor-blaa-ull-grupp.jpg 

Även hunnit sticka lite disktrasor med motiv i bomull:

/igelkottar-disktrasor.jpg       /blandade-disktrasor.jpg

Har nu äntligen kommit helt på plats, och då har även lusten att tillverka helt nya saker infunnit sig, så nu har jag påbörjat lite framställande av sånt som snurrat runt som förslag i min skalle.

Kommer ju ta lite tid innan det blir en färdig produkt, men man måste ju börja nånstans. Det första jag nu kommer börja med (beställt garn), är en ny väskmodell jag funderat ett tag på. det kommer som sagt var ta ett tag, innan den första väskan är klar och ett mönster är nedskrivet.

Ska nu även försöka städa upp lite här på min hemsida, för mycket av det jag både stickat och virkat sista månaderna är ju till salu, men jag har inte lagt ut det nånstans. Det pga flytten och nedpackade datorer, men nu är ju allt uppackat och iordningsställt, så nu skall jag ta tag i olika saker allt eftersom.

Ikväll börjar ju även finalen i SHL, och självklart kommer jag sitta som fastklistrad framför TV:n för att titta på ett av mina andra stora intressen (hockey) och heja på mitt älskade lag:

Skellefte AIK!  Syns även på kortet med dom gula lapplandssockarna vilket lag jag gillar, för där ser ni även min senaste födelsedagstårta :)

 

Ha det bäst!

//Trolls 

12 Apr 2015