Lappland och ännu mera raggsockar…

Har varit upp till Lappland en sväng igen, men det blir ju så när föräldrarna bor kvar däruppe. Har iaf fått upp ögonen lite mer om min barndomsby, och kan numera tycka det är riktigt fint där. När jag bodde däruppe såg man inte det på samma sätt, och man uppskattade inte naturen och allt det vackra när ungdomens rastlöshet rasade i ådrorna. Nu har man ju blivit gammal och inte lika fylld av energi, så nu tar man sig tid att titta sig runt i omgivningarna.

 

Några bilder som visar utsikten från min Mors lägenhet, och ”kullen” som syns är det välkända Dundret.

/dundret.jpg   /nuolajarvi.jpg

 

Fick ju även en beställning på raggsockar herr, så det har jag stickat, och även några extra par (både herr och barn) som jag lägger ut i till salu mappen (om bilderna är borta där, är dom sålda):

/blamelerade-raggisar3.jpg  /beigebruna-raggisar1.jpg 

/babyragg1.jpg /beigababy1.jpg /blamelerade-barn1.jpg

Ett par knallgula halvvantar till mig själv har det också blivit, och jag vet att jag lovat ett mönster, så det kommer. Har tyvärr så lite tid numera till min hemsida, och det beror på jobb samt sjuk Far. Men har du bara lite tålamod kommer det dyka upp framöver. Vantarna gjorde jag av det gula garnet jag fick över, när jag repade upp tubsjalen (se mitt förra inlägg).

/gula-halvvantar1.jpg   /gula-halvvantar3.jpg

 

Höll ju på att glömma att jag även stickat ett par halvvantar på beställning, och detta i mörkt turkos merinoull.

/mork-turkos-merino.jpg

 

Blev även en knallgul babytröja av det överblivna merinogarnet, och det mönstret hittar du på Järbo (91981).

/gul-lilla-hjartat2.jpg

 

Just nu har jag lagt en stickad babyklänning på blockning, och har jag tur kommer knapparna jag beställt idag. Lägger ut en bild sen på den färdiga klänningen, i mitt nästa blogginlägg. Garnet är cashmere, och det har jag beställt ända från inre mongoliet. Så läsa vad det heter på banderollen, är stört omöjligt för min del.

/halvfardig-klanning.jpg

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

10 Feb 2017