Livet utan mobiltelefon …

är inget som jag uppskattar i dessa tider, för säga vad man vill om detta… man gör bra mycket numera med dessa små apparater. Hur klarade vi oss egentligen förr?

Så nu har jag fått uppleva detta med att tvingas leva utan, för självklart gick bägge mina mobiler sönder samtidigt :( Har ju en privat samt en som jag använder för Trolls räkning, och jag insåg hur ”off” man plötsligt kände sig utan dessa. Jag är ändå en som inte ringer mycket, och sms undviker jag i det längsta (hur små fingrar ska man egentligen ha för att kunna skriva utan stavfel?). Men bara det att ha tillgång till en enkel kamera när man är ute och vandrar, och slippa släpa på sin ack så större systemkamera bara för att jag råkar gilla ta kort på naturen, djur mm… och glöm inte alla kort jag tar på det jag tillverkat. Bara det att göra bankärenden blev också bra mycket krångligare, och det blev ju inte bättre av att jag lyckades spärra ut mig själv (hade tydligen glömt min kod).

Igår blev jag tack och lov med ny mobil igen, så nu skall jag bara lära mig hantera denna… sen är man ”med på banan igen”. Har även fixat nytt till Trolls, och det innebar tyvärr att jag fick byta nummer helt på denna… så ni som har mitt visitkort: glöm det mobilnumret som står där. Nya numret kommer delas ut allt eftersom.

Idagsläget stickar jag på sk spiralsockar, och hade ju planerat använda dessa själv… men råkade visa upp dem för en väninna, och då blev jag direkt 3 par sockor fattigare :) Närå, skoj när det jag tillverkar uppskattas av andra, för jag har ju verkligen ingen storförsäljning eller massproduktion. Stickar och virkar enbart på hobbybasis, och då enbart för hand: det tar sin tid, och rik blir man verkligen inte på detta sätt… men det är så himla skoj :)

Idag startade jag även upp en utlottning på min facebooksida (www.facebook.com/TrollsHandarbete), och då får alla som gillar min sida vara med i denna utlottning. Ja, jag tycker om att GE bort saker också, så det minskar snabbt tanken på att ”tjäna storkovan”. Sen skänker jag även en stor del av köpesumman till en förening som står mig varmt om hjärtat, nämligen DogRescue, och detta sker på min FB sida. Våra två pälsprinsessor är ju adopterade via den föreningen, och det är det käresta vi har. Dock kan vi ju inte adoptera alla, så då hjälper jag istället till iom mitt handarbete. Så räknar man sen snabbt på det jag gör, så blir det i stort kvar en slant så jag kan köpa mer garn, samt tillbehör om så behövs. Men bara jag får sticka så är jag nöjd och glad :)

Önskar er alla en härlig helg, och återkommer med bilder på det nya jag tillverkat… så fort jag lärt mig den nya kameran.

//Trolls

7 Feb 2014