Midsommar är över...

och tyvärr känns det som om hösten redan är här, för det är väldigt regnigt, grått, kallt och trist därute denna söndag. Iofs är det ju en bra dag om man har en hobby att pyssla med, och det råkar jag ju ha, nämligen handarbete.

 

Har även varit upp en sväng till Gällivare, och hälsat på mina gamla föräldrar. Dom firade sin 58-åriga bröllopsdag den 19/6, och jag hoppas innerligt dom får fira fler år tillsammans. Oddsen är tyvärr inte dom bästa, för min Far lider av alzheimers, och bor därmed på ett äldreboende. Men hoppet överger mig inte om att dom skall få fler år ihop :)

 

Men nu var det handarbete det gäller, och då passar jag på att visa lite av vad jag gjort sen sist jag bloggade, och då tipsar jag även om länkar jag använt. Har tyvärr inte haft vare sig lust eller inspiration att göra eget det sista året, men en dag kanske lusten åter infinner sig, vem vet :)

 

Har virkat en till ”Secret Path Sjal”, och denna gång valde jag färgen ”Seerose” från Ge Wolltes. Dessa kan man numera även köpa via hemsida: http://underbartgarn.com/

 

Underbart Garn på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/1756834767935450/?fref=ts

 

Mönster:

https://mijocrochet.wordpress.com/2016/11/23/secret-paths-sjal-shawl/

/secret-seerose.jpg

 

Även stickat en till Little Pixie Tröja (Baby Drops 19-5), och denna gång blev det i storlek 2 år, och färgen är svart.

/svartlittlepixie1.jpg  /svartlittlepixie2.jpg

 

Har påbörjat en lite ovanlig tröja, hippiemodell enligt mina nära och kära, och jag är nog benägen hålla med. Om du tittar på mönster nr 91730 på Järbo, lär du förstå vad dom menar med detta.

/blivande-jarbo91730.jpg

 

Har även köpt på mig 2000 meter av färgen ””Vit-Riviera virvel”, från Ge Wolltes, och har funderat fram och tillbaka vad jag vill göra av detta fina garn. Det har nu slutat i att jag måste köpa 2500 meter till, för jag skall virka mig en sk ”mandala Madness” utav detta garn. Bild kommer senare när jag väl kommit igång med denna.

 

Ni tror väl inte det var det enda?, Ingen fara, för det har även blivit 1500 meter utav GeWolltes ”Gute Laune”. Utav detta garn virkar jag just nu en sk ”Lost In Time Shawl”. Mycket roligt mönster, men jag har upptäckt att man absolut INTE får slarva med en enda fastmaska, då blir det helgalet. Virkade en stund på jobbet under pausen på midsommarafton, och idag fick jag riva upp detta. Lär bli stickningen framöver på jobbet, för riva upp tycker jag inte om :)

Länken till var garnet finns att köpa hittar du ju längre upp, och mönstret jag använder är detta:

https://mijocrochet.wordpress.com/2017/03/15/lost-in-time-shawl-sjal/

/blivande-lits-1.jpg  /blivande-lits-2.jpg 

 

Jag kommer tyvärr inte ha möjlighet att uppdatera så mycket nu i sommar, för jag skall jobba heltid natt fram till 27:e augusti, och efter det skall vi återigen flytta, Känns ju lite sisådär, för detta blir den 5:e flytten på 6 år, så man börjar bli smått less på detta. Men vi får ett jättefint och stort hus, och det ute på landet. Grannar en bit bort, och bara omgiven av skog och lägdor (åkrar): jätteskönt! Men jag uppdaterar så fort jag har nån sekund över :)

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

25 Jun 2017