Mössa inför Lapplandsresan…

var mitt ”uppdrag” gällande handarbete denna helg, men istället för en mössa… blev det två.

Virkade först den sk ”bautamössan:

/virkad-multi-slouchy-beanie.jpg

men tyvärr blev den, alldeles för stel och trång för mitt huvud. Jag gjorde ju felet att ej prova innan själva mönstret började, så jag får ju skylla mig själv för detta ”onödiga jobb”.

Länken till den virkade mössan hittar du här:

http://bautawitch.se/2014/09/21/diy-virkad-mossa-med-hang-slouchy-beanie/

Så eftersom resan börjar nu på tisdag, och snön redan faller över min barndomsby, var jag tvungen hitta på något annat. Jag avskyr verkligen att frysa, så ibland känner jag mig som en äkta ”michelingumma” på vintern. Men har ju lärt mig attt lager på lager är det absolut bästa, och ALDRIG något av bomull (det är kompakt och stänger in t.ex fukt, och du fryser då ännu mera). Tyvärr är jag ju svårt allergisk mot ull, så den ultimata värmen kan jag aldrig ha på mig själv. Men alla mönster jag t.ex skriver, går ju självklart att sticka i ull… för er som klarar av detta vill säga :) Självklart stickar jag ju i ull om någon beställer det, men då krävs det både bomullshandskar samt ibland även munskydd för att jag skall klara av det. Tar ju iom detta även längre tid, men jag vill ju kunden/kunderna skall bli nöjda (och varma).

Som jag skrev tidigare, så var jag ju tvungen hitta på något nytt, och denna gång blev det en stickad variant. För vad jag än tycker om virkat (bautamössan ÄR snygg), så är ju stickat, mer följsamt att ha på sig. Slutresultatet av min egen, stickade mössa blev så här:

/stickad-multi-slouchy-beanie.jpg

och mönster på denna så även andra kan få sticka denna mössa, kommer skrivas om några dagar (läggs i fliken Trolls Mönster). Ska ju hälsa på mina föräldrar, och eftersom de går isäng redan vid 20-21 tiden, har jag ju tid att skriva på kvällarna. Har ju 4-5 mönster som fortfarande bara är ”kladdlappar”, så alla dessa skall få ta form av ett skrivet mönster som går att läsa :)

Nu ska jag börja packa, och förhoppningsvis drar jag inte med mig FÖR mycket packning denna gång, men tyvärr är jag hopplös i detta, och det blir alltid för mycket.

Ha det gott, och håll utkik efter kommande mönster (både mössor, vantar och halstub).

Visst ja, glömde ju visa dom virkade halvvantarna jag gjorde innan mössorna, och det var dessa jag ville matcha med en mössa:

/fargglada-stolpvantar.jpg

Här hittar du länken till dessa virkade halvvantar/torgvantar:

http://virrkpannan.blogg.se/2014/october/virkade-torgvantar-med-spetskant.html

//Trolls

 

27 Oct 2014