När det lugnar ner sig…

På både jobb-och flyttfronten, hinner jag äntligen med lite handarbete. Har även haft en stor dos av sorg, för tyvärr var vi tvungna att ta bort Klosso (pudeln) som vi haft i ca 9 månader. Han var ju redan från start en problemhund, väldigt vaktig och skällig, och vi tog oss an killen i hopp om att kunna hjälpa honom. Han var världens finaste när det bara var vi, men så fort någon annan kom in och ”störde” flocken, blev han en helt annan hund (Dr Jäkel & Mr Hyde). Var tvungen ta det definitiva beslutet efter att han anföll en bekant, och när jag försökte få undan honom, anföll han även mig. Så den 26:e september, lät vi Klosso somna in.

Vila i frid kära du, du ÄR saknad <3

/sistabildenpaklosso20170926.jpg

Har lyckats bli klar med min Secret Path sjal, och resultatet blev riktigt bra i färgerna turkos samt vit. Som jag skrev i förra inlägget, är garnet från ”Underbart Garn, och det är Wolle Bee’s denna gång, och namnet är ”vit-riviera virvel”. http://underbartgarn.com/produkt/vit-riviera-virvel-wolle-bees/

/secretpathturkosvit1.jpg

Länk till mönstret:

https://mijocrochet.wordpress.com/2016/11/23/secret-paths-sjal-shawl/

Håller som tidigare även på med att sticka fler tröjor till Etiopien, men dom ser ju likadana ut som i mitt förra inlägg, så jag visar idag inte upp nån bild, men hur man stickar dem ser du här nedanför.

Länk till mönstret:

http://mummylade.blogspot.se/2012/04/sticka-trojor-till-fish-and-chip-babies.html

 

Även hunnit sticka några raggsockar, och denna gång i storlek ”Dam” samt barn ”2-4 år”. Blev två röda par, samt två vita. Har inget mönster till dessa, men det finns ju gratismönster att använda på ex Järbos hemsida eller Drops Design.

/rodaraggsockar.jpg   /vitaraggsockar.jpg

Har även beställt lite lovikkagarn, men i väntan på denna sändning,  stickar jag just nu på ett par halvvantar till min sambo, samt en ny mössa i svart merinogarn. Han sköter ju om hela tomten, och är lite dålig på att använda vantar. Så ett par halvvantar känns som att han iaf går halva vägen (jag slipper tjata), och slipper frysa om händerna :) Bild på detta kommer i nästa inlägg.

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

5 Oct 2017