Nu är jag less på snö!…

Nu är jag less på snö!…

I mitt förra inlägg var jag så glad över att våren äntligen kommit hit till våra trakter, men si den glädjen störtdök nu i helgen. Har vräkt ner snö hela helgen, så allt som hade tinat fram är nu helt täckt av ca 1 dm snö :( Solen visar sig idag, så nu hoppas jag verkligen att den lyckas ta bort allt som kom i helgen.

 

Nog pratat om denna snö, för det finns ju så mycket annat att glädja sig över… såsom handarbete :)

 

Håller ju på att lite smått förbereda för barnbarn, även om jag inte vet om något än… men det är ju så skoj sticka smått :)

Har bl.a stickat denna klänning, och garnet är Drops Love 7. Mönstret till denna hittar du också på Drops, och det är Drops Baby nr 26-14.

/rosadrops26-14.jpg

 

Igår morse blev jag klar med en babyoverall, och det har tagit sin lilla tid eftersom jag blev utan garn, och detta är köpt (via Ebay) ända borta i hong kong. Så fråga mig inte vad det heter, för jag kan inte tyda det som står på nystanet. Jag blev bara så förtjust i färgkombinationen, och det är ju ingen hemlighet att jag älskar färger :) Mönstret är dock från Järbo, och det är nr 5-03.

/melerad-jarbo-5-03.jpg

 

Har ju ett liv utanför handarbete, och något som tar mycket tid är ju såklart våra tre hundar. Alla tre är adopterade, och absolut världens härligaste pälstyper på fyra ben. Som syned på bilden är vår lilla svarta, Wixie, den som mest liknar busfröet ”Emil i Lönneberga”, dock på fyra ben :)

/thegang.jpg

 

Jobbar ju natt med äldre, och vi får se väldigt mycket av vår norrländska natur på våra rundor. Här en fin bild tagen en tidig morgon, och det är såna här ögonblick som får en att orka jobba 10 timmars nätter :)

/natttvartjarn.jpg

 

Har även stickat klart en sk huvsjal, och detta mönster finns gratis på Novita (kommer dessvärre inte ihåg namn eller nummer). Garnet är i dubbelt acryl, så den är väldigt tjock och varm.

/huvsjal.jpg

 

Har även fått garnet jag köpte, trots att jag låtsades införa köpstopp på garn, men sådana löften är jag urusel på att hålla ;) Garnet heter GeWolltes, och färgen är Eiskönigin nr 2. Började först på en kofta, men den kändes bara inte rätt till garnet. T.om sambon sa att det mest liknar en duk, så det var bara riva upp och hitta på något annat. Testar nu om det blir bättre med en sommarponcho, och även detta mönster finns på Novita (Virkad poncho Novita Kotiväki Huvila).

/halvfardig-novitasjal.jpg

 

Det var allt för denna gång :)

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

3 Apr 2017