Packa, sticka och gråta…

sammanfattar kort och gott mina senaste veckor, för jag packar lite då och då inför vår kommande flytt, stickar på diverse olika saker och gråter för att min Far drabbats av alzheimer. När man bor 140 mil från sina älskade föräldrar, och inte bara kan hoppa in i bilen för att ”åka över på en kopp kaffe”, då känns det tungt när någon drabbas av sjukdom. Kommer ha större möjlighet att hjälpa till med Far, och det så fort vår flytt har klarats av, för då kommer jag ”bara” ha 40 mil till mina föräldrar.

För att bli av med en del av min frustration, har det varit till stor hjälp att ”få vifta med pinnar”, och det har blivit en hel del de senaste veckorna. Har bl.a stickat tre olika halssnurror, och dessa tre var beställningar. Två av dem fick jag färgerna på samt lite önskemål om utseendet, men den tredje är av flätmodellen som jag numera stickat ett stort antal av.

/barca-halsduk.jpg 

För denna modell la jag upp 74 maskor, och stickade sen i de färger som kunden valt (blått, rött samt lite gult). Sticksättet är i dubbelmosstickning, och det gör du på följande sätt:

Varv 1-2: *2 rm, 2 am*, Upprepa * - * varvet ut. På varv 2 stickar du rm över rm, och am över am.

Varv 3-4: *2 am, 2 rm*, upprepa * - * varvet ut. På varv 4 stickar du am över am, och rm över rm.

Upprepa sen varv 1 – 4 tills du fått den längd du vill ha.

/turkosmelerad-med-glitter-flator.jpg

Denna blåmelerade halssnurra hittar du mönster på här i min blogg.

/rod-morkbla-stora-rutor.jpg 

Även denna är stickad i sk dubbel mosstickning, men då valdes det stora rutor, och då enbart i färgerna rött samt mörkblått. Jag valde att sticka med dubbelt garn, och iom det la jag ”bara” upp 56 m. Blev väldigt tjock och ”gosig”, och längden slutade på ca 150 cm (varje ruta är ca 25 cm).

Tips!

Gillar du att sticka små djur, så tycker jag du skall kika in på denna länk, för där får du mönstret till en supersöt liten blåmes.

http://hemmetsveckotidning.se/files/2015/01/Blames.pdf

Ha nu en härlig helg, och njut av ditt handarbete!

//Trolls

30 Jan 2015