Påsken närmar sig med stormsteg …

och igår råkade jag snubbla över en jättesöt påskkyckling… dock med julluva på :)

Denna luva kan man ju slopa nu till påsk, och istället för röda fötter virkar man i samma färg som näbben.

/kyckling1.jpg

Bild från bloggen

http://amigurumipasvenska.blogspot.se/2009/05/en-julkyckling-mitt-i-sommaren.html

Ska iaf virka mig en sådan efter det att grytlapparna är färdiga, för nu SKA jag inte påbörja ett enda arbete till *försöker iaf lova mig själv*, och det innan något blir slutfört. Den vita african flowers ”drömmen” är dock ett långtidsprojekt, och dessutom har jag ändrat på utförandet under arbetes gång. Insett att drömmen var mycket enklare att få klart, än vad det är i vaket tillstånd… men den SKA bli klar i sinom tid.

En glädjande händelse idag, var att jag äntligen hittade ett till garnnystan på Eurostore i Haninge av det som saknades… och därmed kommer jag kunna virka klart min cirkelkofta.

/img-3361.jpg  /img-3418.jpg

Har dessutom tidigare påbörjat en ny stickning av en kofta, och denna blir med både dragkedja och kapuschong. Hittade ett jättegammalt mönster i mina gömmor, och nu insåg jag plötsligt att koftan passar mig finfint. Det gjorde den inte tidigare år, men å andra sidan var man ju yngre då… och kläderna såg lite annorlunda ut (eller snarare mycket annorlunda) jämfört med det man bär idag. Fast vissa saker har inte ändrats, och det är t.ex att jag gillar färger, och då gärna skarpa sådana. Så den stickade koftan kommer självklart bli en färgglad sak när den blir klar :)

Nu skall jag däremot återvända till grytlapparnas värld, för till en restaurang duger det inte med ”bara några få”, utan det är lika bra göra en bunt på en och samma gång.

/img-3417.jpg

 

//Trolls

26 Mar 2014