Sambons döskalle …

blev klar igår, och kan helt ärligt skriva att det var en skön känsla: man tror inte det är SÅ mycket jobb i ett handarbete, men det tog en massa timmar att virka alla afrikanska blommor som detta mönster kräver, samt sen sy ihop den! Jag är ganska säker på att människor som ej handarbetar själva, kan sätta sig in i hur mycket jobb det egentligen ligger bakom varenda pinal som tas fram, och det påstår jag efter att flera gånger ha läst följande efterlysningar på olika sidor: ”kan någon sticka/virka ditten och datten, men jag vill inte betala så mycket”. Jorå, kan även erkänna jag sett saker som stickats eller virkats fram, som inte jag heller skulle betala speciellt mycket för, och det pga att dessa saker ej håller måttet. Men alla är vi barn i början, och jag kan lova att mina första skapelser… nog hade gjort sig bäst om de hade fortsatt vara nystan. Men trägen vinner, och efter 50 år stickande och virkande har jag ju lärt mig hur man hanterar dessa pinnar för att få kvalité på sakerna… men det tog några år av envishet, och pekpinnar av kvinnor som verkligen kunde sin sak.

Här är iaf sambons döskalle:

/rod-doskalle.jpg

och länken till köpemönstret som finns på Ravelry:

http://www.ravelry.com/patterns/library/lucy-the-african-flower-skull---crochet-pattern--halloween-decoration/

 

Igårkväll satte jag igång en ny virkning för jag är en sådan som alltid har både en stickning och virkning på gång, och det pga mina axlar: virkning sliter mer på mina axlar än stickning, och de måste få vila ibland. Det jag började med var en sk döskallesjal, och det med ett nytt garn som Big Verona säljer nu inför vår och sommar (gulmelerat).

/img-3326.jpg

Finns flera olika färdiga mönster på denna, men jag föredrar denna som man virkar ögonen i ett (slipper en massa trådar att fästa):

http://camillaslivsstil.blogspot.se/2013/04/doskallesjalturtorial.html

Köpte ju även Big Verona i en lilamelerad kulör (jag som INTE skulle köpa mer garn, hmmmmm), men i nuläget har jag ingen aning om vad jag skall tillverka av detta garn. Har ju även kvar en massa bomullsgarn, och detta har jag iaf planer på att göra en ”hundkudde” utav, men vi får se längre fram om det blir så :)

//Trolls

25 Feb 2014