Skriva ner mönster …

är nog bland det tråkigaste jag vet att göra, och därför blir dessa alltid liggandes ett bra tag innan jag tar tag i dessa. När jag väl tar mig själv i kragen, har jag oftast glömt vad jag menade i mina kladdlappar :( Har just nu två sådana lappar liggandes, och varenda gång jag rotar runt i min stickkorg ser jag dessa, skakar på huvudet… och bläddrar snabbt vidare.

Är ju med i några virk- och stickgrupper på FB, men har slutat visa upp mina alster där, och det för att jag sett att så fort någon visar upp något, så tjatas det direkt om mönster. Finns det då inget blir en del av dessa frågande människor sura när någon svarar att det inte finns något (eget påhitt), och därför slutade jag upp med att visa upp det jag gör. Något som också verkar störa en hel del är mönster som kostar, men jag kommer aldrig förstå mig på varför allt detta måste vara gratis: det ligger en hel del arbeten bakom mönster, och då anser iaf jag att dom som tillverkat dessa även skall få en liten slant för besväret. Det är väl jättebra om det finns gratismönster som man tycker om, men att FÖRVÄNTA sig att alla mönster skall vara gratis... det är DET jag inte tycker om.

Igår stickade jag klart en tröja som jag skall ha själv till sommaren, och denna är gjord på restgarner som jag har en hel del av (bomull).

/sommartroja.jpg

 

Har sen ett bra tag tbx köpt ett mönster på Ravelry ”Lucy the scull”, och denna började jag virka på igårkväll. Så fort den är klar kommer jag lägga upp en bild på sambons blivande döskalle, för just nu är det enbart en massa african flowers i olika modeller som ligger lite överallt.

Och här är länken till denna om någon vill köpa mönstret:

http://www.ravelry.com/patterns/library/lucy-the-african-flower-skull---crochet-pattern--halloween-decoration/

 

Eftersom jag föredrar stickning framför TV:n på kvällen, startade jag även upp en ny sommartröja till mig själv, och denna gång blir det en i cerise. Bild på denna kommer också senare. Grunden till bägge tröjorna är ett mönster från Drops, men jag har gjort om bägge två litegrann (blir två olika modeller).

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=145&d_id=12&lang=se

Nu skall jag ta gubbe samt våra två hundar och ge mig ut i snön, för jag är en märklig sak gällande detta: snö gör mig glad :)  

//Trolls

20 Feb 2014