Snö, snö och ännu mera snö…

föll över oss, och på 4 dagar fick vi ca 1,5 meter av den varan.

Så istället för att sticka/virka, tillbringade jag största delen av min fritid, ute och då skottandes.

 

Nu har det varit lugn i några dagar, och för tillfället har vi rejäl blåst och regn. Så nu passar jag på att uppdatera min blogg, för jag har ju lyckats ”knåpa” ihop lite på kvällarna.

Ska ju gå på hockeymatch den 8:e december, så då var jag ju tvungen sticka mig en mössa i Skellefteås färger. Mönstret är mitt eget, och garnet är merinoull.

 

/aik-mossa.jpg 

Mössa till min kära moster har det också blivit, och mönstret är från Drops (150-46), och garnet är grå merino.

 

/ljusgra-merinomossa.jpg

  

Sen hade jag kvar yngste sonen när det gäller hålla min familj varm i vinter, och jag använde återigen mönstret från Järbo (7-18).

 

/ljusgra-sotamossa.jpg

 

Lite upprepning, men jag gör det lätt för mig själv, och stickade sonen ett par av mitt eget mönster:

http://www.trollz.se/halvvantar-herr

 

/ljusgraa-merinovantar.jpg

 

Även klar med den turkosa sjalkragen, och även här är garnet merinoull, och det betyder att det blir varmt och gott om hals och nacke :) (även till salu)Mönstret hittar du på:

http://karin-stickcafe.blogspot.se/2013/12/nu-har-jag-uppdaterat-monstret-till.html

 

/turkos-sjalkrage.jpg

 

Tidigare i höstas beställde jag även reflexgarn, och nu har det blivit två mössor utav detta garn. Inget mönster, utan jag anpassade bara stickor efter garnet (nr 4 blev för kompakt), och använde stickor nr 5, och stickade sen 2 rm – 2 am tills jag tyckte längden var ok. Hade ju två nystan av vardera färg, så det fick ju styra längden på mössan.

 

/naturvit-reflexmossa.jpg  /svart-reflexmossa.jpg

 

Just nu har jag 4 arbeten på gång samtidigt, och det är min svart/gråa poncho, mosters sista uggla, AIK halsduk samt en sjal i 100% ull. Den sjalen är lite jobbig hålla på med, för tyvärr har det visat sig att jag är allergisk mot det garnet. Men jag biter ihop, för jag bara älskar färgerna i det garnet (Viking Nordlys). Bild på allt detta kommer när jag är klar :)

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

15 Nov 2016