Sommartid är här…

men dessvärre är det väldigt mycket vinter häruppe i norr. Fredag & Lördag kom det 2,5 dm påfyllning av snö, så både vår och sommar är väldigt långt bort. Iofs har vi nu väldigt fint härute, och dagtid har vi både sol och plusgrader. Nattetid är det lite annorlunda, för när jag ex jobbade söndagnatt, hae vi hela -21 grader (och jag hade glömt långkalsongerna hemma). Inte ett dugg skönt :(

Nåja, nu ska vi inte vara pessimistiska, för både vår och sommar kommer så småningom, och under tiden finns det så mycket annat roligt att göra. Har t.ex stickat ett par tunna raggsockar, och det är inte ofta jag stickar sockor där storleken på stickorna är 2,5/3. Men jag råkade hitta ett bortglömt sockgarn (Hot Socks Diamond) i förrådet, och då kände jag för att testa om jag gillade det. Blev helt ärligt riktigt härliga sockar, för ibland vill man inte ha dessa tjocka ”raggisar” som jag vanligtvis alltid stickar. Har inget mönster, men skriver nedanför bilden hur själva spetsmönstret är gjort.

/farggladtunnraggdam-1.jpg  /farggladtunnraggdam-3.jpg

Bågspetsmönster

Ett gammalt finskt mönster som heter ”Kaaripitsit” (hoppas jag stavade rätt) på finska.

Det ska vara delbart med 9

 

Varv 1: 2 am, 1 omslag, 5 rm, 2 rm ihop

Varv 2: 2 am, 1 rm, 1 omslag, 4 rm, 2 rm ihop

Varv 3: 2 am, 2 rm, 1 omslag, 3 rm, 2 rm ihop

Varv 4: 2 am, 3 rm, 1 omslag, 2 rm, 2 rm ihop

Varv 5: 2 am, 4 rm, 1 omslag, 1 rm, 2 rm ihop

 

Som ni kanske vet har vi adopterat 2 tjejer från rumänien, och vi har haft bägge sen 2012. Absolut världens bästa och goaste hundar, och vi har inte ångrat oss en enda dag för att vi adopterade. Självklart var det ganska mycket jobb med bägge i början, för deras liv innan oss var inte av den lyckliga sorten. Misshandel och elände, så deras tilltro till människor var rejält tilltufsad. Nu 6 år senare är det världens goaste hundar, och dom bara älskar alla människor. Inom kort får vi ju vår ”trea”, men denna gång är det ju en valp som ”inte är trasig” (min sons ord om töserna, och syftas på allt dom varit med om). Bild på blivande finns ju i ett tidigare inlägg, men jag gissar det lär bli fler när han väl fått komma hem. Så här gott har vi gamla tant på 12 år det, så jag gissar att hon inte saknar livet på gatan en enda sekund.

/bjornensover20180320-1.jpg

Nu förbereda inför kvällens hockeymatch, Skellefteå AIK – Färjestad.

Om jag skriver att jag inte gillar löfbergs lila, kan ni nog gissa vilket lag mitt hjärta klappar för :)

 

Ha det bäst i garnvärlden, och hoppas vi ses snart igen!

//Trollz (fd trollshandarbete.se)

27 Mar 2018