Storm ute …

och nästan likadant inomhus, men bara nästan.

Innan klockan slog halv 11 denna lördag, insåg jag att förmiddagen hade rusat fram med sk hemmasysslor såsom tvätt, dammsugning, bäddning. T.om middagen har redan landat i ugnen, men eftersom jag hade planerat pulled pork tills idag… var jag tvungen hasta på :) Middagen måste dessutom ätas innan mitt andra stora intresse sätter igång, nämligen hockey, slutspel och Skellefteå AIK :) Jag hoppas verkligen dom tar SM-guld även i år, men om sanningen skall fram har jag lite svårt tro detta… men OM så sker… lär det inte finnas ett gladare Troll inom Sveriges, världens, universums gränser den dagen. Fast vägen dit är lång och svår, och jag kan inte göra något annat än hålla tummarna, be till högre makter och skrika så grannarna klagar.

När det gäller handarbete så har jag suttit med min blivande kofta, och självklart tog garnet slut innan jag ens påbörjat ärmarna. Hittade ett till nystan i butiken av detta garn, men det vete hondan om det kommer att räcka :( Inte nog med att jag tycker detta är det absolut tråkigaste jag nånsin virkat i hela mitt liv, och virkat har jag ju gjort i ca 50 år… så det vill inte säga lite i detta omdöme. Mönstret är det som jag tycker alla pysslar med just nu, och jag vet det finns dem som tycker denna är jätterolig… men till den skaran räknas inte detta trolls. (Drops Design, mönster 99-3).

Så här ser den iaf ut i nuläget, och det är alltså utan ärmar.

/img-3361.jpg

Sen har jag även påbörjat handarbetet jag drömde om en natt, och eftersom detta virkas fram tack vare en dröm… har jag inte länk eller mönster att hänvisa till. Däremot består detta av en massa african flowers, och jag gör dessa helt i vitt i mitt försöksprojekt. Igår var jag även och köpte ett antal bordstabletter som jag kommer använda till min dröm så småningom, och när jag berättade åt butiksbiträdet att jag skulle klippa sönder tabletterna… tittade hon mycket märkligt på mig :) Jag lovade iaf att visa upp det färdiga arbetet sen, för det är väl känt i denna butik att jag handarbetar en massa, och tillhör tydligen VIP-kretsen gällande garninköp. Här är en bild på hur ”drömmen” ser ut i nuläget, och ja, jag skriver ner mönstret allt eftersom ifall detta blir något bra framöver:

/img-3370.jpg

Här är även lite tips på annat snyggt som andra gjort, så detta är INTE mina bilder eller mönster. En helt ok top till sommaren som man kan virka i vilken färg man nu än föredrar, och en hel del av roligt pyssel inför kommande påsk. Även en otroligt söt barnvagnsmobil , och denna plus det övriga kommer jag virka själv så småningom, och då byts även bilderna ut i detta blogginlägg (gäller iofs alla blogginlägg där jag själv virkar/stickar det jag tipsar om).

/lila-top.jpg

http://www.hemmetsjournal.se/Handarbete/Beskrivningar/Sticka/Sticka-lila-topp-i-varens-nya-modell/

 

/paskpyssel.jpg

http://jazz67.blogspot.se/p/paskmonster.html

 

/bilar.jpg

http://mittlivsverk.blogg.se/2014/march/barnvagnsmobil-monster-2.html

 

Önskar er en fortsatt trevlig helg, och att ni inte blåser bort i denna storm *håll i hatten väder*

//Trolls

15 Mar 2014