Tänk att det ska vara så svårt…

Ja, alltså att få några ord nedskrivna i denna blogg.

Varenda dag tänker jag att nu måste jag skriva något, men när kvällen kommer har bara bilderna på det jag handarbetat ökat i antal, och jag har fortfarande inte skrivit ett endaste ord.

Har självklart handarbetat en hel del, förutom jobbat natt inom vården, men nu har det gått så pass lång tid sen jag senast uppdaterade, att korten blivit så många så jag har raderat bort lite bilder.

 

Ska försöka visa lite av det jag gjort, och då även hänvisa till var man kan hitta mönster, om sådant finns.

 

Vi börjar med ett gäng mössor i merinoull, för nu har jag snart stickat en massa värmande ting till min familj. Mönster till dessa finns på Järbo (7-18), men jag har gjort om det till rundsticka.

 

/blandade-mossor.jpg  /rosa-merino-mossa-o-vantar.jpg

 

Där kom det även med en halvvante i merinoull, och det är eget mönster. Nu har jag gjort om dessa lite, och det för att passa merinoull som är tunnare, samt även en damstorlek. Det har jag tänkt skriva ner, och lägga ut sen här på bloggen. De tre i mörkljung, mörkgråa samt senaspgula finns även till salu (se flik Till Salu).

http://www.trollz.se/halvvantar-herr

 

/blandade-halvvantar.jpg  /mork-ljung1.jpg  /morkgraa1.jpg /senapsgula1.jpg

 

Har även stickat ytterligare två necessärer, och denna gång blev dom i lila samt turkos. Mönster från Järbo (91758)

 

/turkos-och-lila-stickad-toavaska.jpg

Några ugglor har också fått se dagens ljus, och mönster till dessa hittar du på: http://svartahusets.blogspot.se/2014/03/monster-pa-virkad-uggla.html

Gjorde även en liten uggla, som jag sen satte en nyckelring på. Kommer ändra lite på detta mönster sen, för jag vill ha ugglan ännu mindre.

 

/ugglor.jpg  /uggla-nyckelring.jpg

  

Några raggsockor, och dessa stickar jag enbart från ”minnet”, men det finns ju mönster på bl.a Järbo på raggsockor.

 

/melerade-damsockar.jpg  /melerade-herrsockar.jpg  /melerade-barn.jpg

 

Det har även blivit en liten sändning till barn i Etiopien, och det är blandad kompott av klänningar och tröjor, och mönster till dessa/länkar hittar du i föregående blogginlägg.

 

/etiopien-sandning2.jpg

Även en poncho i bomull, Drops Love <3 7 och färgen är ljung.

Denna finns det inget mönster på, men jag har en ”kladdlapp” som jag skall försöka renskriva vid ett senare tillfälle. Grunden är iaf C2C, och länk till hur man virkar det finns lite längre ner.

 

/c2c-poncho-ljung.jpg

Även en liten förvaringsväska för mina saxar och nålar, har sett dagens ljus, och även denna är i C2C och färgen är svart och gul (Skellefteå AIK influerat J ) Här hittar du en bra länk på hur man virkar C2C: http://isabellemanuelsson.se/blog/corner-2-corner-c2c-tutorial/

 

/liten-forvaringsvaska-aik.jpg

 

På FB är det just nu en ”stor fluga” i virkade sjalkragar, och självklart var även jag tvungen att testa. Kommer dock knåpa ihop en egen modell senare, för summa kardemumma så föredrar jag stickat (tycker det blir mjukare). Här hittar du iaf mönstret till den virkade:

https://pysselnetan.wordpress.com/2016/09/14/sjalkrage/

 

/vit-sjalkrage.jpg

 

Nu börjar jag iaf vara ikapp med bilder på sådant jag tillverkat, och ska försöka bli lite bättre på uppdateringar.

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

 

 

27 Oct 2016