Tänk att det skall vara så svårt…

att ta sig tiden, till att skriva på sin egen blogg. Tar ju inte så lång tid, men kommer på mig själv att hellre sitta och tillverka, än skriva.

Har ju hunnit färdigställa lite fler saker, och några av dessa kommer i sinom tid få sig ett mönster. Har t.ex stickat ”lapplandssockar”, och originalmönstret (gratis) hittar du här:

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/lapplandssockar

 

Dock använde jag tjockare garn, och dessutom ändrade jag början och ev även något annat under tiden. Sen hittade jag inte herrstorlek i detta mönster, så jag har helt sonika gjort ett eget. Johanna skall dock ha uppskattning, för att ha tagit fram detta mönster från början!

 

/helvita-lapplandssockar.jpg

 

Sen har det även blivit ytterligare lovikkamössor, och denna gång i gult samt orange. Mönstret är nr 91325 från Järbo.

 

/orange-lovikka.jpg  /gul-lovikka.jpg

 

Sen har jag även stickat en ljusblå hundtröja i merinoull, och grunden är ett mönster från Drops, men jag gjorde eget ”hopkok” av flätor, samt även större bröstkorg. Tröjans ägare är en liten ”hulkvariant”, så jag var tvungen anpassa storleken efter den lilla pälskillen.

 

/ljusblatt-hundtacke.jpg

 

Har även stickat en halsduk som flyttat söderut, och även denna har jag hittat på själv. Själva ”fyrkanterna” ser du även, på den svarta tröjan med trumpetärm i förra blogginlägget. Den var också ett mönster från Järbo, och med nummer: 90342.

 

/lang-svart-med-rutor.jpg

 

Pågående projekt är en gul poncho med huva, och den är i samma stil som den grön/vita du ser på framsidan, men denna gång i ett tjockare garn: går fortare :) Försöker även skriva ner hur jag gör denna, så jag senare kan dela med mig av detta mönster. Just nu ser man inte så mycket av den gula, utan det ser mest ut som en filt i min famn. Kommer självklart sen visa hur den blev som färdig poncho.

 

/halvfardig-poncho.jpg

 

Nu fortsätta med huvan till ponchon, så jag sen får börja på mitt nästa arbete. Vilket det blir vet jag inte i nuläget, för jag vill göra så himla mycket… men tiden räcker inte till för allt (på en gång).

 

Ha det bäst och på återseende!

//Trolls

17 Feb 2016