Tiden räcker inte till...

och det är ju väldigt vanligt nu på våren, och dessutom kom den ju väldigt snabbt. Kändes som om snön försvann på en enda dag, för från 2 meter snö till gräsmatta, tog inte många dagar. Att vi sen fick översvämningar, är ju något som händer när det går så fort. Fick ta rejäla omvägar för att ta mig till jobbet, för en av vägarna var helt översvämmade, men jag chansade en gång. Vågade däremot inte chansa en gång till, så min resväg blev därmed dubbelt så lång. Har tillbringat en hel del tid ute och krattat gräsmattan, och däremellen försökt hinna med jobb, hem och hundarna. Valpen tar väldigt mycket tid, men tack och lov är vi ju två som hjälps åt. Här den senaste bilden på vår Viking :) 

/viking40.jpgHar hunnit med lite handarbete, och lyckades till slut sticka klart långsockorna. Blev riktigt snygga, så till hösten skall jag sticka ett par i blått, som en vän till mig vill ha. Inget jag kan hålla på med nu under sommaren, för jag kommer jobba 100% natt för att täcka upp vikariebristen. Till hösten börjar jag sen jobba 90% natt, och kan jobba extra i en annan nattpatrull, om jag vill öka upp tjänsten till 100%. Få se om jag orkar, för man är ju inte purung nå mer :) Här är bild på långsockorna, och i detta nu ligger dom även till salu (så länge bilderna finns kvar under den fliken). Mönstret är från Drops (103-10), men jag gjorde om det så att det passade det garn jag hade köpt, som är mycket tunnare än det som finns i mönstret. Det garn jag använt är "Funny Socks", från Svarta Fåret AB.

/rosalangsockar1.jpgFick ju ganska mycket garn kvar, för jag är suverän på att köpa på mig för mycket, så det blev även ett par ankelsockor. Inget mönster på dessa, och på ovansidan stickade jag även dit diskreta flätor. Är inte så förtjust i slätstickning, för jag tycker det är så himla tråkigt att sticka detta. Har kvar lite mer garn, så det lär bli ett eller två par till av dessa ankelsockar.

/rosaankelsockor1.jpgHar även snart virkar klart min sommarponcho, och sitter just nu och virkar dit fransar. Bild på den färdiga ponchon kommer i mitt nästa inlägg, och det lär förhoppningsvis bli till helgen. Ska jobba två nätter nu, och då är det bara äta, jobba och sova som gäller :) Mönstret är eget påhitt utav C2C rutor, och garnet är från "Underbart Garn". WolleBee's Turkos Riviera.

/halvturkosponcho.jpgHa det nu absolut bäst, och på återseende.

//Trollz

23 May 2018