Tillbaka i den sk sajbern…

Nu har vi äntligen kommit till rätta i nya huset, och även fått ett fungerande internet. Så nu kan jag återigen börja uppdatera min blogg, och även annat som legat efter ett bra tag.

Har ju hunnit sticka och virka en hel del under tiden jag varit borta, så nu tänkte jag starta upp lite mjukt med att visa lite bilder på det jag tillverkat. Har ju bl.a virkat en ny modell av poncho, och denna finns det inget mönster på: skrev upp antal maskor jag la upp, men sen glömde jag anteckna resten. Jag använde ju ett mycket tunt garn, så denna tog en väldans tid att virka, plus det gick även åt en hel del nystan av ”Katia Jaipur”.

/melerad-egendesign-poncho.jpg

När tid och lust finnes kommer jag ta mig i kragen och virka en till, men denna gång blir det i lite tjockare garn, och förhoppningsvis kommer jag även ihåg att skriva ner hur jag gör :)

Nu märks det även att vintern är i antågande, för nu stickas det sockor, mössor på löpande band.

Sockorna är helt vanliga raggsockar, och mönster finns nog överallt på nätet, så det är inget jag skriver upp. Jag stickar sådana som min Mor lärde mig, men jag gör mina med förstärkt häl.

/klarblaa-raggisar.jpg

Halvvantar är också populärt just nu, och dessa är mitt eget mönster (ej nedskrivet):

/svartblaa-halvvantar.jpg  /rosaturkosasvarta-halvvantar.jpg /ljusrosasvart.jpg /lena-ns-vantar.jpg

Även mössor är något som gäller, och även detta är mitt eget mönster (ej nedskrivet):

/ljusrosasvart-mossa.jpg   /militargronsvart.jpg

Tog ju fram dessa förra vintern, och det för att ha ett set som matchar varann. Setet består av mössa, halvvantar samt en halsvärmare.

/svartvit-grupp.jpg

Har alltid två arbeten på gång, så medans jag stickat dessa vantar och mössor, har jag även virkat på en sk cocoonkofta. Det är helt enkelt en jättestor mormorsruta, som man syr el virkar ihop på sidorna (lämna öppning för armar). Sen virkade jag även dit ärmar, men man kan ju även skippa dessa. Garnet på min första cocoon är inte av den roligaste sorten, för den är av det hårdare slaget och kräver några tvättar innan den mjuknar. Fördelen är dock att den håller sig snygg i formen, och inte sladdrar.

/ljusbla-cocoon.jpg

Har även startat upp en kofta med en döskalle på ryggen, och har planer på bl.a en katt framöver.

/doskallecocoon.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommer ju blir sjukskriven ett antal veckor om ett tag, och då kommer jag ha tid till att göra klart allt som jag har på gång (sk UFO:s) , och kommer även ta mig tid sticka mössor o dyl som sen skall skickas söderut och delas ut bland hemlösa. Insett jag har en massa garn i skåpet som jag inte planerat något för, och nu varnas det ju för en mycket kall vinter. Jag har ju lyckan att bo i ett varmt hus, så jag måste bidra på något sätt för dom som inte har samma tur här i livet. Mössorna är i samma modell som på bilden, men denna gula har jag stickat till en tjej i Portugal.

/senapsgul-sotarmossa.jpg

Till er som även har FB: lottar denna månad ut lovikkavantar, och då ett par i damstorlek samt ett par i herrstorlek. Kom in dit och var med i utlottningen :) På bilden är dom "halvfärdiga", men kommer såklart vara helt klara den dagen namnen på vinnarna meddelas (31/10).

/halvfardiga-lovikka.jpg

Ha det bäst och på återseende!

//Trolls

 

 

19 Oct 2015