Underbar lillsemester...

kan jag lugnt skriva härinne att vi hade förra veckan, och det var verkligen välbehövligt efter den sommar som det blev för min del. Vi hyrde en stuga samt en båt, och tillbringade dagarna med att fiska (sambon) och sola (jag, för första gången denna sommar). Graderna var även dessa på vår sida, och det blev aldrig för varmt eller kallt… utan bara helt underbart.

Här är en bild på en lycklig sambo, när han tar upp en av alla gäddor som det blev på vår resa:

/img-3821.jpg

Om någon undrar vilket vatten det är vi åker runt på, så kan jag berätta att detta är Mälaren. Trots att jag är fd norrlänning och van vid både fjäll och sjöar, så måste jag erkänna att det är fint på vissa ställen även här i södern :)     Här är ön som vi alltid åt vår lunch på:

/img-3801.jpg

Även hundarna njöt av att guppa runt på ”oceanen”, och ville alltid vara med och se när husse plockade upp fisk… så mina försök att hålla ett paraply över dom när solen var som tuffast, blev inte ett dugg uppskattat. Så jag fick istället ta en tröja av sambon, och blöta ner den… för att sen lägga den över töserna så dom hölls nedkylda. Det uppskattades mycket mer för då fick de vara med, och missade ingenting av hundvärde.

/img-3810.jpg

Igår när vi kom hem virkade jag klart grunden till den nya väskan jag påbörjat, så nu ligger den på blockning för att få de korsade stolparna riktigt raka. Under tiden skall jag virka handtagen och det andra (än så länge hemliga) som jag bestämt skall finnas på denna väska. Håller även på med ett mönster på denna väska, och som vanligt eftersom jag INTE är någon utbildad mönsterskrivare… tar jag en hel del bilder, och det för att försöka förklara mina ord lite bättre.

/img-3795.jpg

Hade även svårt att komma till ro igår kväll och somna, så istället för att tömma tankarna som alla rekommenderar man skall göra… kom jag på 5 nya saker som jag vill göra, och då menar jag helt nya, som jag inte sett någon annan virka el sticka fram till dags dato. Så nu gäller det att sätta fart och göra klart de tre arbeten som jag har på gång just nu (nämnt dem i förra blogginlägget), för jag vill verkligen börja med det nya (som vanligt) :) Har iaf skrivit upp dessa på en kom ihåg lista, så jag lär iaf inte glömma bort dem i första taget.  

Sen ska jag även ta mig i kragen och göra klart fliken ”Stickat & Virkat”, för denna städning av mappar kom ju helt av sig när jag blev sjuk. Är ju fortfarande några som är helt tomma, samt några som skall fyllas på med nytt… men inom inte alltför lång tid skall även detta bliva klart.

Ha nu en fortsatt härlig sommar, för än är inte hösten här… även om jag insett den står bakom knuten och väntar.

//Trolls

 

 

17 Aug 2014