Utan internet…

blir det svårt hålla igång en hemsida, samt blogga.

Men nu verkar Telia ha fixat till våra problem, så nu ska jag försöka uppdatera lite snabbt om vad jag jobbat med sen sista uppdateringen.

Det sista jag visade här i bloggen var ju den oranga väskan, och eftersom det var ett bra tag sen jag visade den, tar jag en repris:

/orange-aterbruksvaska.jpg

Har ju även virkat en helt ny väska sen sist, och denna kallar jag helt sonika för AIK väskan pga färgerna (OBS! Skellefteå AIK).

/aik-vaskan.jpg

Ska även ta mig i kragen och skriva ner mönster på dessa, men pga att jag även jobbar mycket just nu, kan det dröja ända fram tills i höst innan dessa ligger ute här på sidan. Men håll utkik :)

Har även virkat mig en orange nättröja med huva, och blev riktigt nöjd med den… fast erkänner att jag inte hunnit använda den än. Har ju mest lullat omkring i antingen jobbarkläderna, eller mysbrallor här hemma och inte varit ut på något som jag ansett den tröjan passar till.

/orange-virkad.jpg

Har även stickat en beställning åt en kollega, och detta är en kofta med sk smock mönster i midjan samt längst ner på ärmarna. Mönstret var från en gammal bok, som jag tyvärr inte har kvar så jag kan inte tipsa om detta i nuläget. Får jag tag på namnet så lovar jag uppdatera med bokens namn.

/annelies-kofta.jpg

På min FB sida har jag även hunnit ha flera utlottningar, och numera kör jag sk månadsutlottningar: varje månad startar jag upp något nytt den 1:a, och den sista i denna månad drar jag en vinnare. För ett tag sen lottade jag ut dessa disktrasor samt nyckelringshunden:

/vita-disktrasor-samt-hund.jpg

 

Har även hittat ett superroligt mönster på en sjal, så för tillfället stickar jag en hel del sjalar (mönster nr 91498 från Järbo). Den rosamelerade är såld, men resten skall jag ev lägga ut till försäljning senare i höst, men först måste jag bestämma mig för vilken jag skall behålla själv. Den vita är stickad i alpacka, den vita/flerfärgade är i garnet gumball från YP. Dom melerade är stickade i garnet Himalayan Mercan batik, och jag måste säga detta är ett oerhört mjukt och skönt garn. Är man allergiker som jag för ex ull, så måste man ju hitta annat som fungerar mot huden, men allt vill jag ju inte ha i bomull. Acryl är ju ett val som fungerar, men även där får man ha lite koll, för alla acrylgarner är inte sköna. Men om man jämför dessa garner sen 30-40 år tbx, så har även detta garn gjort rejäla framsteg och är inte alls lika hemskt som det var ”då”.

/naturvit-jarbo-91498.jpg /gumball-jarbo-91498.jpg /rosamelerad-jarbo-91498-himalaya.jpg /flerfargad-jarbo-91498-himalayan.jpg

Nu skall jag ordna lite inför kalas, för imorgon fyller sambon år men kalaset har vi idag, så tårtor skall fixas :)

Ha det bäst och på återseende!

//Trolls 

5 Jul 2015