Väntar på värmen…

Väntar på värmen…

Men tyvärr verkar den dröja väldigt länge för oss i norr, och valborgsmässoafton tillbringades inomhus. Kom mellan 1-1,5 dm snö under dagen, så det kändes inte speciellt lockande ge sig ut för att titta på en eld.

/valborg-2017.jpg

 

Har hunnit handarbeta litegrann, och det vore nog väldigt konstigt om jag inte hade hittat några minuter till detta :) Har bl.a stickat några babysockor, och dessa mönster är från en adventskalender som svarta fåret hade för att par år sen, alltså inget mönster jag kan dela.

/naturvita-flattossor.jpg /flerfargade-flattossor.jpg /grasvarta-babytossor1.jpg

Även stickat ett par babykoftor i olika storlekar, och dessa läggs i lådan till kommande barnbarn. Inget jag vet om i nuläget, men är ju så skoj att sticka/virka smått :) Mönster till dessa hittar du på baby drops, namn little pixie (19-5).

/gra-little-pixie.jpg  /naturvit-babydrops-19-5.jpg

 

En sommarponcho till mig själv har det också blivit, och det mönstret hittar du på Novitas hemsida. Heter ”Virkad Poncho Novita Kotiväki Huvila”. Garnet köpte jag i gruppen ”Underbart Garn” på FB, och det är Ge Wolltes, 3 trådig ”Eiskönigin2”.

/novita-kotivaki-huvila.jpg

 

Hittade även några nystan ”Grande” som jag helt hade glömt bort, och med det tunna garnet virkade jag en liten nyckelringsuggla. Inget mönster finns, utan jag bara virkade på efter en bild jag hade i huvudet. Förmodligen pga ugglor jag redan hade sett bilder på, men sen blev det ett eget litet hopplock.

/liten-uggla1.jpg  /liten-uggla2.jpg

 

Sen måste jag lägga in en liten varning gällande gruppen ”Underbart Garn” på FB, för den är MYCKET farlig för plånboken :) Råkade ju (ehum) beställa lite mer, och föll som en fura för garnet Wolle Bee´s, färg Hollyday. Det blev en sk ”Secret Path Sjal”, och jag lägger upp länken till både garngrupp samt mönster under bilden :)

/secret-path-shawl1.jpg

 

Garn:

https://www.facebook.com/groups/1756834767935450/?fref=ts

 

Mönster:

https://mijocrochet.wordpress.com/2016/11/23/secret-paths-sjal-shawl/

 

Tjejerna som har både garngrupp och mönster, är helt underbara. Så om ni använder er av något, garn eller mönster, försök tagga era inlägg (om ni ex har Instagram, med #underbartgarn samt #mijocrochet. Dom förtjänar vår respekt och reklam :)

 

Nu ska jag dock ta tag i livet utanför ”skärmen”, och för min del innebär det att gå ut och kratta. Inte något jag suktar efter, men ibland måste man göra dessa ”måsten”. Jobbar sen natt hela helgen, och det innebär ju enbart ”jobba, äta,sova” för hela slanten.

 

Ha det bäst i garnvärlden och hoppas vi ses snart igen!

//Trolls

25 May 2017