Väska och Vantar…

När jag hade stickat tre olika mössor baserat på en och samma modell, fast ändå olika, var jag ju tvungen hitta på halvvantar i liknande utförande. Så av bara farten stickade jag ihop två olika par, och när tid finns skall jag även skriva ner mönster på dessa (börjar bli ett antal mönster nu som skall skrivas). Här är iaf de vantar jag knåpat ihop, och för att skilja på dessa har jag ”döpt” dem:

/ruta-och-resar.jpg

”Ruta och Resår”

 

/bara-rutor.jpg

Bara Rutor

 

Har även startat upp en virkning av halvvantar, men dessa har jag inte kommit på själv… utan jag såg en bild ”nånstans” för ett tag sen, så jag virkar något liknande. Minns inte ens exakt hur de andra var virkade, bara att det var korsade stolpar. Bild och en beskrivning på hur jag gjort mina, kommer också vid ett senare tillfälle.

Förutom dessa vantar har jag äntligen virkat och sytt klart min senaste väska, och trots lite strul med denna blev jag nöjd med slutresultatet:

/vaska-narbild.jpg

 

Vad som även tar en stor del av min tid, är vår (min och sambons) vilja och önskan att flytta norrut, så jag ägnar en stor del av min vakentid till att försöka hitta lämpligt jobb eller ett företag att köpa. Än så länge ser det mörkt ut, men vi kämpar på och hoppas på tur framöver. Vill ju komma så nära mina kära barn som det bara är möjligt (Västerbotten), och måste även ha i åtanke att sambon är infödd stockholmare… så inte alltför mycket av mygg och fjäll står på hans önskelista. Pga det är ju min barndomsby ute ur matchen, för jag är ju född högt uppe i Lappland, och det blir FÖR mycket Norrland för sambons del :)

Nu tbx till virkning, stickning samt jobbsökeri… så på återseende en annan dag!

//Trolls

 

26 Aug 2014