Vinterns första kalla dag…

och jag kände, att jag inte riktigt var van vid detta. Har ju mest haft snö och bara nån minusgrad, men imorse var det -21 när jag kom hem från mitt nattjobb. Nåja, man slipper iaf skotta dessa dagar :)

Tog lite bilder på två av våra hungriga djur, och jag måste säga att jag kan stå i timmar och bara titta på dessa små. Vi har väldigt många domherrar i år, och förra året såg vi inte en enda. Så man undrar ju varför dom plötsligt kommer fram i detta stora antal, och hoppas att det inte beror på att det skövlas en massa skog. Hör ju tyvärr skogsmaskinerna jobba nästan dygnet runt, och ser ju hur bl.a rådjuren springer oroligt omkring runt vår husknut. Inte lätt vara ett oskyldigt djur, när människorna ”går bananas”.

/ekorre20180111.jpg /domherre20180111.jpg

I förrgår var vi in till Burträsk, ni vet där Västerbottens Osten tillverkas :) Där fick vi se en ofantligt vacker himmel, så jag skyndade mig att ta en bild från bilen. Inte världens proffsigaste foto, men man ser ju iaf de fantastiska färgerna :)

/brannan20180109.jpg

Som jag skrev i mitt förra inlägg, testade jag att sticka ett par raggsockar med mönster. Måste säga att de blev riktigt bra, och det trots att jag inte är en människa som har rysch- och pysch på mig. Tror dessa blir snygga om man ex har genomskinliga kängor (sett sådana på bild), men eftersom jag inte äger såna kängor, kan jag ju bara gissa :)

/rodafuskflate-1.jpg /rodafuskflate-3.jpg

 

Ha det bäst i garnvärlden, och hoppas vi ses snart igen!

//Trollz (fd trollshandarbete.se)

11 Jan 2018