Virkade djur och andra små prylar…

är riktigt roligt att hålla på med mellan stickningar, och personligen föredrar jag ju att frihandsvirka små hundar. Dessa säljer jag oftast som ett bidrag till DogRescue, och då låter jag hela köpesumman tillfalla just DR. Hundarna gör jag som nyckelringar, och dessa små liv har blivit väldigt poppis. Här är ett exempel på en hund jag virkade i december förra året, och den såldes på 2 sekunder (rekord för min del).

/vit-julboll3.jpg

Sen finns det ju ett stort antal färdiga mönster på nätet som man kan följa, och detta med amigurumi är otroligt populärt. Här kommer t.ex ett gratismönster på en virkad giraff:

/giraff.jpg

http://ianyckelpiga.blogspot.se/2009/06/giraff-monster.html

 

Man kan ju även blanda sitt handarbete, och här är ett exempel på en uggla som är både stickad och virkad:

/ugglor.jpg

http://stickavirkapyssla.webblogg.se/2011/march/

 

Har man barn eller barnbarn som gillar att leka affär, café eller något liknande, så finns det en massa bakverk man kan virka. Tyvärr har jag själv enbart stora barn, och än så länge inget barnbarn (men jag väntar, längtar… och tjatar)

/tartor.jpg

http://borghoffskan.blogspot.se/2010/05/princesstartemonster.html

 

Sen måste jag bara visa ett supersött mönster på en virkad babykofta, och vad jag kan se är den absolut inte svår att virka. Är sånt här som gör att jag tjatar rejält på mina söner om barnbarn, men pga att dom satsat stenhårt på utbildningar… får jag vackert vänta på detta med att bli farmor.

/hexagon-baby-cardigan.jpg

http://myrosevalley.blogspot.se/2010/06/hexagon-baby-cardigan-pattern.html

 

På alla dessa länkar som jag har lagt upp, finns det mycket mer av både mönster och tips… så tveka inte på att kika runt. Ni kanske finner något annat som fångar erat intresse, för det blir ju inte så mycket som jag hinner med att tipsa om. Jobbar ju själv febrilt med att försöka få fram mönster på olika saker jag tillverkat, och bl.a har jag en stor efterfrågan på mönster på dessa mössor. I förrgår stickade jag den vita, igår blev det den färgglada (bägge beställda). Mitt handarbete just nu är bl.a en lila halsvärmare, som sen skall bli en present till min kära mor när hon fyller 77 år nu i februari.

/vit-fluff-med-rosett.jpg        /fargglad-fluff-med-rosett.jpg

Trevlig Helg :)

//Trolls

17 Jan 2014